Ο θρίαμβος της ΑΕΚ του '68 σ' ένα ντοκουμέντο που δεν έχεις ξαναδεί

Σαν σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνική ομάδα μπάσκετ. Η ΑΕΚ νικάει τη Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο και ο Γιάννης Ψαράκης "αναβιώνει" εκείνη την ημέρα μέσα από ένα σπάνιο (και έγχρωμο) αρχειακό υλικό από περιοδικό της εποχής που δεν έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Παρασκευή 12 Απριλίου 1968. Μία εβδομάδα και μία μέρα μετά την ιστορική 4η Απριλίου και ο θρίαμβος της ΑΕΚ επί της Σλάβιας Πράγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο παραμένει το βασικό θέμα συζήτησης σε όλη τη χώρα.

Το περιοδικό "Εικόνες", ένα από τα λίγα εικονογραφημένα (και έγχρωμα...) περιοδικά της εποχής αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του και όχι μόνο στην κατάκτηση του τροπαίου.

Τεύχος 606, Δραχμαί 8 είναι η τιμή του εβδομαδιαίου περιοδικού που σήμερα, ανήμερα της επετείου συμπλήρωσης 50 χρόνων από εκείνη την ιστορική βραδιά, παρουσιάζουμε από το Contra.gr για πρώτη φορά!

"Θρίαμβος μέσα και έξω από την Ελλάδα!" ήταν ο τίτλος με πολυτονικό σύστημα (οι νεότεροι θα αναρωτιούνται για τα σημεία στίξης) με υπότιτλο "Βήμα με βήμα προς την επιτυχία… Ένα μεγάλο πολύχρωμο αθλητικό χρονικό".

Κρατείστε αυτό το "πολύχρωμο", αφού αυτές οι φωτογραφίες είναι ίσως οι μοναδικές έγχρωμες που υπάρχουν 50 χρόνια μετά από εκείνη τη βραδιά.

Στο εσωτερικό το περιοδικό, μάλλον για πρώτη φορά στα χρονικά του περιοδικού Τύπου, φιλοξενεί επτά μεγάλες σελίδες αφιερωμένες στην επιτυχία της ΑΕΚ με πολλές φωτογραφίες (κάποιες έγχρωμες) και μία σπάνια πανοραμική φωτογραφία όλου του Σταδίου από τον στίβο όμως και όχι από ψηλά.

Απολαύστε το και κρατείστε το κι εσείς στο αρχείο σας.