"Παλτά", σωτήρες και... τρελοί στην ΑΕΚ

Ο Γενάρης είναι ο πιο... περίεργος μήνας για μεταγραφές. Ψωνίζεις με ρίσκο και το φερόμενο ως... παλτό μπορεί να σου βγει "σωτήρας". Η ΑΕΚ τα τελευταία δύο χρόνια το' χει ζήσει και από την καλή και από την ανάποδη. Το Contra.gr σας παρουσιάζει τις "χριστουγεννιάτικες" μεταγραφές της Ένωσης που έχουν αφήσει το στίγμα τους.

"Παλτά", σωτήρες και... τρελοί στην ΑΕΚ

Ομολογουμένως επικρατεί ένα... μπέρδεμα όσον αφορά το πόσες μεταγραφές θα πραγματοποιήσει η ΑΕΚ κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι απόψεις διίστανται, καθώς η Ένωση ξεκίνησε με άλλο μεταγραφικό πλάνο για τα Χριστούγεννα και εξαιτίας των ξαφνικών προβλημάτων με Μάνταλο και Γιόχανσον αναθεωρεί και αναμένεται να προχωρήσει διαφορετικά.

Το Contra.gr ανοίγει το φάκελο: " ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΕΚ" από τη σεζόν που η Ένωση επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία. Τουτέστιν αρχίζουμε το... ταξίδι μας από το 2015/2016. Ποιοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν; Ποιοι ξεκίνησαν σαν... παλτά και κατέληξαν ηγέτες; Όλα αυτά στο αφιέρωμα που ακολουθεί.

2015/16

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ

Ο Τραϊανός Δέλλας απολύεται και η ΑΕΚ προσλαμβάνει στην τεχνική ηγεσία τον Ουρουγουανό Γκας Πογέτ. Με προσωπικές ενέργειες ο εκκεντρικός προπονητής φέρνει στην Ελλάδα τον Μπρούνο Ζουκουλίνι!

Τα πλήθη... παραμιλούν για τον 22χρονο τότε ταλαντούχο ποδοσφαιριστή της Σίτι. Πράγματι, ο Αργεντινός δείχνει να τη "μυρίζει", ωστόσο η ατυχία του χτύπησε την πόρτα. Έπαιξε μόλις 4 ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ, καθώς τραυματίστηκε και με "ησυχία" επέστρεψε το καλοκαίρι στην Αγγλία.

ΠΕΚΧΑΡΤ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ

Παρέα με τον Ζουκουλίνι έρχεται στα Σπάτα και ο υψηλόσωμος επιθετικός Τόμας Πέκχαρτ. Δεν ξεκίνησε καλά την πορεία του με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα και λίαν συντόμως χαρακτηρίστηκε τσέχικο... παλτό που θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει. Τύπου Βιενλίσκι, Κριστάντους ή ακόμη χειρότερα... Φουρτάδο.

Τελικά, όταν ΑΕΚ και Πέκχαρτ αποφάσισαν να χωρίσουν το δρόμο τους το περασμένο καλοκαίρι, δεν ήταν λίγοι οι "υβριστές" του Τσέχου που είπαν: " Πέκχαρτ θα λέμε και θα κλαίμε..." Στην Ελλάδα ο "τίμιος" άσος αγωνίστηκε σε 48 επίσημα ματς, σκοράροντας 15 φορές. Δεν το λες και αποτυχημένο πέρασμα εν τέλει.

2016/17

Την επόμενη χρονιά η ΑΕΚ πραγματοποίησε περισσότερες κινήσεις σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν. Τέσσερις το σύνολο με τις απόψεις να είναι μοιρασμένες ως προς την προσφορά τους, αφού οι δύο πέτυχαν ενώ οι άλλοι δύο βρίσκονται στη λίστα για... σουτ! Φυσικά, η "λίρα" εκατό που ήρθε μαζί με τον Μανόλο Χιμένεθ στην Ένωση ήταν ο Σέρχιο Αραούχο!

Ο Αργεντινός στην πρώτη του θητεία με το δικέφαλο στο στήθος έπαιξε καταλυτικό ρόλο για στην απογείωση του κλαμπ μέχρι τα προκριματικά των ομίλων του Champions League, όπως και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Σε 21 συμμετοχές ο "Τσίνο" σκόραρε 9 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ. Λατρεύεται σαν θεός από τον κόσμο και το περασμένο καλοκαίρι έγινε... επανάσταση για να επιστρέψει -ως δανεικός πάλι- στο ΟΑΚΑ.

Επισημαίνουμε πως ο Αργεντινός ήρθε στην ΑΕΚ όντας υπό αμφισβήτηση, κυρίως λόγω των εξωαγωνιστικών του συνηθειών, αλλά απέδειξε πως αξίζει μία ομάδα να επενδύσει πάνω στο ταλέντο του.

ΕΝΑΣ "ΤΡΕΛΟΣ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΗΓΕΤΗΣ

Για μεταγραφική... φόλα λογιζόταν και ο Ογκνιέν Βράνιες όταν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Το γεγονός πως άλλαζε συνεχώς ομάδες δεν τον έκανε άμεσα επιθυμητό από τον κόσμο της νέας του ποδοσφαιρικής στέγης.

Φτάνοντας στο σήμερα, όμως, ο Όγκι από πολλούς θεωρείται σαν τον... αρχηγό δίχως το περιβραχιόνιο. Άκρως πετυχημένη μεταγραφή που πρόλαβε να παίξει στο πρώτο μισό της σεζόν 23 ματς, βάζοντας κι ένα γκολ. Ο ερχομός του Βόσνιου στην Ένωση πιστώνεται 100% στον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς που έκανε τη δουλειά με τον πρώην συνεργάτη του και μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Μίραλεμ Γιαγκανιάτς.

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΕ... ΕΚΛΑΜΨΕΙΣ

Όχι και καλή μεταγραφή χαρακτηρίζεται ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Επίσης παίκτης του Γιαγκανιάτς που τα έλεγε σε άλλο επίπεδο με τον Μαϊστόροβιτς. Ο Αλβανός μέσος έγραψε 23 συμμετοχές στο δεύτερο μισό της σεζόν με την ΑΕΚ και το μόνο που έχει να θυμάται είναι το νικητήριο γκολ-φάουλ με έντονη... περιπέτεια κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Στη δεύτερη θητεία του στην Ένωση δεν μπορεί να καθιερωθεί και' χει πάρει μόλις 14 συμμετοχές. Μπόνους, η ασίστ που μοίρασε στον Λιβάγια για το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο 95'.

ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ...

Μία κατηγορία μόνος του. Χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα και ο Βραζιλιάνος Βινίσιους. Έχει φτάσει σε σημείο να μην... θυμάται ούτε και ο ίδιος ότι είναι ποδοσφαιριστής. Σπάνια έχει πάρει ευκαιρίες από τον Χιμένεθ κι όταν δε του δόθηκαν δεν τις εκμεταλλεύτηκε ποτέ. Επτά συμμετοχές στην πρώτη του θητεία, ενώ φέτος... τραγωδία με μόλις 6. Πρέπει να συμβούν απίστευτα πράγματα για να παραμείνει στο ρόστερ το επόμενο καλοκαίρι.

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το μεταγραφικό πανόραμα της ΑΕΚ τους δύο περασμένους Χειμώνες. Στην πλειοψηφία τους οι κινήσεις φέρουν θετικό πρόσημο. Κοντοζυγώνει λοιπόν και ο τρίτος Γενάρης που οι άνθρωποι της Ένωσης οφείλουν να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους όσον αφορά τις προσθήκες ενδυνάμωσης του ρόστερ.

Άλλωστε είναι η πρώτη φορά από τον προβιβασμό του συλλόγου στην πρώτη κατηγορία που ο Χιμένεθ και οι παίκτες του κοιτούν κατάματα τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Για να το κάνουν όμως σίγουρα χρειάζονται ενίσχυση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK