"Πιέστε ψηλά για να τους… πνίξουμε"!

Τα δύο στοιχεία που πρόσθεσε ο Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ στην -πολύ- σύντομη μέχρι τώρα δεύτερη παρουσία του στην ομάδα και η εντολή του Ισπανού τεχνικού προς τους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης».

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το πρώτο στοιχείο που ο Μανόλο Χιμένεθ ήθελε να προσθέσει στην ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δεύτερου περάσματός του από αυτή, ήταν το… ξαλάφρωμα στον ψυχολογικό τομέα. Η κατάσταση επί Μοράις ήταν βαριά αφού από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παίκτη της «Ένωσης» είχαν όλοι πειστεί ότι τα πράγματα δεν είναι δυνατόν να γυρίσουν και να συνέλθει η ομάδα από τον αγωνιστικό -και φυσικά βαθμολογικό- κατήφορο που την είχε πάρει μαζί του.

Στον τομέα της ψυχολογίας είναι σαφές πως υπάρχει πρόοδος από τον πρώτο αγώνα με τον Ανδαλουσιανό τεχνικό στον πάγκο, δεδομένου του γεγονότος ότι βοήθησαν και τα αποτελέσματα να πάρει η ιστορία αυτή την κατεύθυνση.

Το δεύτερο στοιχείο που ήθελε να περάσει στην ομάδα ο Χιμένεθ ήταν η έντονη πίεση ψηλά και η πιο μεγάλη εγρήγορση στα 2/3 του γηπέδου. Αναμενόμενο τέμπο λόγω του έντονου χαρακτήρα του. Σε αυτό κομμάτι στάθηκε (και) στην προπόνηση της Παρασκευής ο Ισπανός ζητώντας από τους παίκτες του να αυξήσουν την πίεση στον αντίπαλο ψηλά (από τον σέντερ φορ) προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η αποστολή τους στο να τον… «πνίξουν».

Η συγκεκριμένη είναι μια εμφανής αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ. Στην αρχή της σεζόν επί Κετσπάγια δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου πίεση ψηλά, με Μοράις αυξήθηκαν τα μέτρα που έπαιρναν οι «κιτρινόμαυροι» στο γήπεδο έχοντας όμως μια πιο… soft εικόνα, ενώ επί Μανόλο υπάρχει μια μεγαλύτερη… σπιρτάδα η οποία ενδεχομένως να στηρίζεται και στο γεγονός ότι έχει βελτιωθεί η ψυχολογία.

Η παραπάνω παράμετρος δεν έχει περάσει -φυσικά- αδιάφορη και για τους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» οι οποίοι στις μεταξύ τους συζητήσεις στέκονται στο γεγονός ότι η παρουσία του Χιμένεθ βοήθησε στο να βρει η ομάδα κάποια καλύτερα πατήματα και έναν πιο επιθετικογενή προσανατολισμό, έστω κι αν είναι ακόμα νωρίς.

«Πλέον υπάρχει μια πιο σαφής κατεύθυνση, φαίνεται καμιά φορά το ταλέντο δεν αρκεί από μόνο του» ήταν μια από τις φράσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα στα ενδότερα των Σπάτων, η οποία σχολίαζε τη διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας σε σχέση με ότι συνέβαινε στο ξεκίνημα της σεζόν.

ΑΚ.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK