"Πληροφοριοδότης" του Λέσκοτ ο... Ομάρ

Η άγνωστη φιλία του νέου σταρ της ΑΕΚ με τον άσο του Ολυμπιακού από την εποχή της Μάντσεστερ Σίτι, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες και το "ραντεβού" τους στην Αθήνα. Αποκαλυπτικό παρασκήνιο από την πιάτσα των agents δια χειρός Ευάγγελου Μίχου.

"Πληροφοριοδότης" του Λέσκοτ ο... Ομάρ

Ποιος έδωσε πληροφορίες στον Τζόλεον Λέσκοτ για την Ελλάδα και την ΑΕΚ πριν συμφωνήσει με τους "κιτρινόμαυρους";

Ποιόν ενημέρωσε ο 34χρονος στόπερ μετά το deal με την Ένωση, ζητώντας του τη γνώμη ακόμη και για το πού θα ήταν καλύτερα να μείνει μαζί με την οικογένειά του στην Αθήνα (νότια ή βόρεια προάστια);

Το ίδιο πρόσωπο, φιλαράκι του από την εποχή της Μάνστεστερ Σιτι και προσεχώς αντίπαλος του στην ελληνική Super League: ο Ομάρ Ελαμπντελαουί!

O Nορβηγός μπακ του Ολυμπιακού τον Ιούλιο του 2009, σε ηλικία 18 χρονών, έπαιρνε προαγωγή από την U18 στις ρεζέρβες της Σίτι και το επόμενο καλοκαίρι προπονιόταν με την πρώτη ομάδα της, στην οποία πάντως δεν κατέγραψε καμία συμμετοχή.

Εκεί όμως, γνωρίστηκε για τα καλά (κάνοντας παρέα) με τον Τζόλεον Λέσκοτ, ο οποίος τον Αύγουστο του 2009 είχε σπάσει το ρεκόρ της 3ης πιο ακριβής μεταγραφής αμυντικού στον κόσμο, πηγαίνοντας με 27,5 εκατ. ευρώ από την Έβερτον στην Μάντσεστερ.

Τι πιο φυσιολογικό, λοιπόν, όταν του παρουσιάστηκε η σοβαρή προοπτική να μετακομίσει στην Ελλάδα (μετά το "ναυάγιο" με τη Ρειντζερς), ο Λέσκοτ να κάνει και ένα και δυο και τρία τηλέφωνα στον παλιοφιλό του, "Έλληνα" πλέον, Ομάρ.

Με το... ερωτηματικό να μπαίνει αν στην πρώτη τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Άγγλος ρώτησε τον Νορβηγό και για τον... Ολυμπιακό, αφού είχε προταθεί παράλληλα με την ΑΕΚ και στους πρωταθλητές(με τους ίδιους οικονομικά όρους και την Αστον Βίλα να αναλαμβάνει να πληρώσει τις 800.000 € του συμβολαίου του).

Από εκεί και πέρα, Ομάρ και Λέσκοτ παρά την μεγάλη αντιπαλότητα των ομάδων τους... συμφώνησαν να κάνουν οικογενειακώς παρέα εκτός αγωνιστικών χώρων. Πόσο μάλλον αν ο Τζόλεον ακούσει την συμβουλή του Ομάρ και επιλέξει να μείνει κοντά στη θάλασσα (Γλυφάδα, Βούλα ή Βουλιαγμένη), οπότε θα είναι και... γείτονες

*** Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά τέσσερις μάνατζερ "ενεπλάκησαν" στην μεταγραφική υπόθεση Λέσκοτ. Ο Λονδρέζος Στρουαν Μάρσαλ της W.M.G. ( Γραφείο με πελάτες όπως οι Χόντλστον, Τζεραρντ, Ρομπιν Κιν, Λουκ Στιλ, Τιμ Κέιχιλ, Γουές Μπράουν), ένας Σκοτσέζος και δύο Έλληνες, οι Θεόφιλος Καρασσαβίδης - Γιώργος Τσαλαβούτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τι έδινε η Ζενίτ για Μίλι, η ρήτρα Μπεργκ και η εκδίκηση Γιαννιώτα

News 24/7

24MEDIA NETWORK