Σώθηκε γιατί "ξαναβαφτίστηκε" ποδοσφαιριστής ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ γύρισε 20 χρόνια πίσω. Τότε που ήταν ποδοσφαιριστής στη Χαέν και έκλεινε την καριέρα του. Πώς; Χάρη στην υπερασπιστική πολιτική της ΠΑΕ ΑΕΚ!

SUPERLEAGUE / ÐÅÉÈÁÑ×ÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Χιμένεθ ΑΕΚ EUROKINISSI

Η ποινή - χάδι στον Μανόλο Χιμένεθ δεν προβλεπόταν από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Από τη στιγμή που είχε κληθεί με το άρθρο 11 και θα κρινόταν "ένοχος" για τη απρεπή χειρονομία του, αυτή με το μεσαίο δάκτυλο προς την κερκίδα της Λεωφόρου, στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να του επιβληθεί μίνιμουμ αποκλεισμός ενός μηνός από τους αγωνιστικούς χώρους.

Τι μεσολάβησε και φτάσαμε στο... σκόντο των 15 ημερών; Σίγουρα όχι οι εκπτώσεις της Black Friday...

Οφείλεται αποκλειστικά στη δικονομική τακτική του (αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ) Μηνά Λυσάνδρου - του δικηγόρου που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Ισπανού.

Τι κατάφερε ο Λυσάνδρου κατά την ακροαματική διαδικασία; Να... μετατρέψει τον Χιμένεθ από προπονητή σε ποδοσφαιριστή, ισχυριζόμενος πως αφού ένας ποδοσφαιριστής τιμωρείται για βιαιοπραγία σε βάρος φιλάθλου με τρεις αγωνιστικές, αντίστοιχα πρέπει ν' αντιμετωπίζεται κι ένας προπονητής. Ανεξαρτήτως του ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από τον ΠΚ.

Μάλιστα ο γνωστός δικηγόρος, ψάχνοντας και βρίσκοντας, χρησιμοποίησε συγκεκριμένο παράδειγμα από το γαλλικό πρωτάθλημα, καταφέρνοντας να πείσει την Μαρία Σκολαρίκη, πρόεδρο του Πειθαρχικού Οργάνου, για την επιβολή μιας... άλλης τιμωρίας από την προβλεπόμενη.

Λέτε να έπαιξε ρόλο και ο πρότερος έντιμος βίος του Χιμένεθ; Ο οποίος στην απολογία του δήλωσε μετανιωμένος και ότι " είναι η πρώτη φορά που με αποβάλλουν". Τη στιγμή που είχε δει την... κόκκινη κάρτα και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK