Τι συμβαίνει με Σιμόες και γιατί δεν έπαιξε;

H μεγαλύτερη κουβέντα μετά (μπορεί και πριν) από το ντέρμπι για την ΑΕΚ, αφορούσε τη συμμετοχή του Βασίλη Λαμπρόπουλου (αντί του Σιμόες) σε αυτό σε ρόλο αμυντικού χαφ στο πλευρό του Γιόχανσον.

Τι συμβαίνει με Σιμόες και γιατί δεν έπαιξε;

Ο λόγος για τον οποίο ο Κετσπάγια προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση έχει να κάνει με την ανετοιμότητα του Σιμόες ο οποίος επανήλθε μετά τον τραυματισμό του στον αχίλλειο στο ματς με τη Βέροια, χωρίς ωστόσο να φτάσει στο 100%.

Για να το πάρουμε από την αρχή, ο Σιμόες δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν από την προετοιμασία. Στην Πολωνία χρειάστηκε να χάσει αρκετές προπονήσεις στις οποίες ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο σιγά-σιγά κατάφερε να επανέλθει, έστω και σε μεγάλο ποσοστό. Έπαιξε κανονικά στα ευρωπαϊκά ματς με τη Σεντ Ετιέν και όλα έδειξαν να πηγαίνουν καλά.

Η κατάσταση χειροτέρεψε στο αυγουστιάτικο -κεκλεισμένων των θυρών- φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Σιμόες δέχτηκε μια κλωτσιά στον αχίλλειο και αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο ημίχρονο. Έλειψε για αρκετό καιρό από το κανονικό πρόγραμμα στα Σπάτα, επανήλθε λίγο πριν την πρεμιέρα με την Ξάνθη και συμμετείχε στα οικογενειακά διπλά. Ο Κετσπάγια και τότε έκρινε ότι ο Πορτογάλος δεν ήταν έτοιμος και έτσι έδωσε ξανά φανέλα βασικού στον Λαμπρόπουλο o oποίος πήγαινε καλά στις προπονήσεις πριν το ματς. Και τότε ο Σιμόες έμεινε στον πάγκο και δεν κόπηκε από την αποστολή, όπως συνέβη και στο Καραϊσκάκη.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ

Ο Κετσπάγια επανέφερε στην αρχική ενδεκάδα τον Σιμόες στον αγώνα της Βέροιας ωστόσο και εκεί ο μέσος της ΑΕΚ δεν έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το λάθος είναι ότι ο Πορτογάλος -από τη στιγμή που ήταν γνωστό ότι υπήρχε ένα θέμα ανετοιμότητας- δεν προφυλάχθηκε στον αγώνα με τον Ηρακλή, αλλά αποφασίστηκε να ξεκινήσει βασικός και να δει από τον πάγκο το ντέρμπι του Καραϊσκάκη.

Η περίπτωση Σιμόες είναι αρκετά νευραλγική γιατί πάνω σε αυτή κρίθηκε ουσιαστικά η παραμονή του προπονητή της ΑΕΚ πέρσι τέτοια εποχή, μετά από -επίσης- βαριά ήττα στο ίδιο γήπεδο. Αυτή τη φορά βέβαια το θέμα έχει να κάνει με την ετοιμότητα και το πρόβλημα του ποδοσφαιριστή για να ανταπεξέλθει σε κανονική ένταση, ωστόσο σε κάθε περίπτωση τα κουκιά βγήκαν λειψά για την «Ένωση» η οποία το πλήρωσε με βαρύ τρόπο στο Φάληρο.

Α.Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αν έχει... χολέρα ο Τιμούρ, υπάρχει και ο Χέμεθ
Το έκανε δώρο ο Κετσπάγια
Δεν φταίει το ζαβό το ριζικό της, φταίει ο Τιμούρ και η έλλειψη χαφ

News 24/7

24MEDIA NETWORK