Η πρώτη φορά του Γιώργου Δώνη...

Κάτι τα προβλήματα τραυματισμών, κάτι η έλλειψη παικτών σε συγκεκριμένη θέση, ο Γιώργος Δώνης πήρε μία... ασυνήθιστη απόφαση στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Πάφο την Κυριακή.

APOEL Nicosia coach Giorgos Donis clap his players during the Champions League group H soccer match between Borussia Dortmund and APOEL Nicosia in Dortmund, Germany, Wednesday, Nov. 1, 2017. (AP Photo/Martin Meissner)
Donis AP IMAGES

Στη ζωή υπάρχει μία πρώτη φορά για όλα τα πράγματα. Οι προπονητές-και τα συστήματά τους-δεν μπορούν να αποτελέσουν εξαίρεση σ' αυτόν τον προαιώνιο κανόνα.

Ετσι λοιπόν στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Πάφο την Κυριακή, ο Γιώργος Δώνης αναγκάστηκε από την περίσταση να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά μία παράταξη.

Αυτή ήταν το 3-4-2-1 με τους δύο χαφ πίσω από το φορ να αγωνίζεται ως εσωτερικοί μέσοι (κάτι σαν δεκάρια).

Αν και άλλες φορές στην καριέρα του ο Ελληνας τεχνικός έχει επιλέξει σχήμα με τριάδα στην άμυνα, ποτέ δεν είχε παίξει με 4+2 χαφ προτιμώντας το πιο κλασικό 3-5-2.

Ωστόσο, η έλλειψη ακραίων και τα γενικότερα προβλήματα τραυματισμών στον ΑΠΟΕΛ ώθησε τον άλλοτε τεχνικό του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ σε μία πιο ασυνήθιστη επιλογή η οποία πάντως βγήκε. Η ομάδα του επικράτησε εύκολα με 4-0.

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK