Δεν ήξερε (και μιλούσε). Δεν ρώταγε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος;

Πώς ο Πάτρικ Μπάουμαν ακύρωσε (ξανά) τον Γιώργο Βασιλακόπουλο σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις FIBA-Ευρωλίγκας. Μήπως θα έπρεπε να κρατάει χαμηλότερους τόνους ο πρόεδρος της ΕΟΚ;

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από τις νέες δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου πως "οι μέρες της Ευρωλίγκα είναι μετρημένες" και ότι "το... παραμύθι της θα τελειώσει" και η διεθνής Ομοσπονδία έσπευσε να τον διαψεύσει (ως συνήθως) πανηγυρικά.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας "Marca", ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ, Πάτρικ Μπάουμαν, πρόκειται ν' απλώσει χείρα συνεργασίας προς την Ευρωλίγκα προκειμένου να βρεθεί η "χρυσή τομή" στο θέμα με το καλεντάρι και την "αποχή" των διεθνών των ομάδων της μεγάλης διοργάνωσης από τους αγώνες των Εθνικών.

"Η FIBA έχει δείξει ξεκάθαρη πρόθεση να συνεργαστεί με την Ευρωλίγκα προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση", ανέφερε το ρεπορτάζ που επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες υποστήριξε πως ο Μπάουμαν θα συναντηθεί με τον Μπερτομέου τις προσεχείς μέρες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όλα δείχνουν ότι η συμφωνία βρίσκεται προ των πυλών προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως του περασμένου Νοεμβρίου και φυσικά του Φλεβάρη. Πρόθεση, άλλωστε, των δύο πλευρών (παρά τη σθεναρή αντίσταση του κ.Βασιλακόπουλου ο οποίος θυμίζουμε ότι χαρακτήρισε, δις μάλιστα, "καραγκιοζιλίκι" την Ευρωλίγκα) είναι να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη.

Γ.Ψ

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.