Οι ψηλοί το κουμάντο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ! Ο Φασούλας;

Η μπάλα στα χέρια των... δίμετρων. Τελευταίο παράδειγμα ο Στόικο Βράνκοβιτς στην ομοσπονδία της Κροατίας. Στην Ελλάδα πάλι η εξέλιξη θα έρθει με χρονοκαθυστέρηση.

Αυξάνονται και πληθύνονται οι παλαίμαχοι αθλητές που αναλαμβάνουν τα ηνία των μπασκετικών ομοσπονδιών ανά την Ευρώπη.

Τελευταίος αλλά σίγουρα όχι έσχατος είναι ο Στόικο Βράνκοβιτς. Ο άλλοτε σέντερ του Άρη και του Παναθηναϊκού εξελέγη νέος πρόεδρος της Κροατικής Ομοσπονδίας και μαζί με τον παλιόφιλο Ντίνο Ράτζα, που θα έχει το ρόλο του ειδικού συμβούλου, θα συνεχίσουν από εμφανείς πλέον θέσεις την ενασχόλησή τους με την αναδιοργάνωση του εγχώριου προϊόντος σε όλους τους τομείς.

Ο Βράνκοβιτς ακολούθησε την τάση που θέλει τους περισσότερους ψηλούς του πρόσφατου παρελθόντος ν' ασχολούνται παραγοντικά με το άθλημα, αναλαμβάνοντας μάλιστα πρόεδροι. Την αρχή είχε κάνει ο Αλεξάντερ Βολκόφ στην Ουκρανία, προτού τον ακολουθήσουν ο Άρβιντας Σαμπόνις στη Λιθουανία, ο Αντρέι Κιριλένκο στη Ρωσία, ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα στην Ισπανία και ο Χέντο Τούρκογλου στην Τουρκία.

Για να μην αναφερθούμε στον Ντίνο Μενεγκίν (Ιταλία) και στον Ντράγκαν Τάρλατς (Σερβία) σε άλλα πόστα.

Η σειρά του Παναγιώτη Φασούλα στην ΕΟΚ πότε αλήθεια θα έρθει;

Γ.Ζ.

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!