Το επεισόδιο Σίνγκλετον - Σπανούλη είχε... προηγούμενα!

Τι συνέβη και αρπάχτηκαν οι δύο παίκτες, τι ειπώθηκε στη φυσούνα προς τ' αποδυτήρια και ποιο... περυσινό γεγονός φέρει βαρέως ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού.

02/03/2018 Panathinaikos Vs Olympiacos for Turkish Airlines Euroleague season 2017-18, in OAKA Stadium in Athens - Greece

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
Σπανούλης Σίνγκλετον GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Μία... μανούρα που άρχισε δια ασήμαντο αφορμή κόντεψε να εξελιχθεί σε... διπλωματικό επεισοδιο. Πρωταγωνιστές ο Βασίλης Σπανούλης με τον Κρις Σίνγκλετον ενώ σε... δεύτερους ρόλους εμφανίστηκαν ο Κώστας Παπανικολάου, ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Κέι Σι Ρίβερς.

Τι κρύβεται όμως πίσω από όλο αυτό και ποιο "σκηνικό" ήρθε ξανά στο προσκήνιο από τους περσινούς τελικούς;

Όλα άρχισαν 2,8 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της παράτασης. Ο Παπαπέτρου αστόχησε στη 2η βολή που εκτέλεσε στα 4,8 δευτερόλεπτα, ο Γκάμπριελ πήρε το ριμπάουντ και έγινε αμέσως φάουλ στον Μάικ Τζέιμς. Την ώρα που όλοι οι παίκτες πήγαιναν προς τη γραμμή των βολών στη ρακέτα του Ολυμπιακού ο Σίνγκλετον πέρασε δίπλα από τον Σπανούλη ακριβώς στο κέντρο του γηπέδου. Φάνηκε να τον ακουμπάει, αλλά σίγουρα δεν τον σκούντηξε. Προφανώς όμως κάτι του είπε εκείνη τη στιγμή γιατί ο Σπανούλης άλλαξε κατεύθυνση και πήγε να ζητήσει... εξηγήσεις.

Ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, παρενέβη ο Ρίβερς και η κατάσταση έδειξε να ηρεμεί μετά από κάποια δευτερόλεπτα "διαλόγου".

Δόθηκε όμως συνέχεια. Πού; Στη φυσούνα! Με το που τελείωσε το ματς και την ώρα που οι παίκτες των δύο ομάδων έφταναν στο σημείο... χωρισμού προς τα αποδυτήριά της, Σίνγκλετον και Σπανούλης συνέχισαν τη λεκτική αντιπαράθεση μέχρι που παρενέβησαν ο Παπανικολάου με τον Παπαπέτρου.

"Δείξε λίγο σεβασμό" φέρεται να είπε ο Παπαπέτρου στον Σίνγκλετον. "Σεβασμό σε ποιον;" αναρωτήθηκε ο Αμερικανός για να πεταχτεί ο Παπανικολάου λέγοντας του, όπως μεταφέρθηκε από αυτόκοους μάρτυρες: "Είσαι ο κανένας. Μιλάς εσύ για σεβασμό; Είσαι ανύπαρκτος". Όλα αυτά μέχρι να επέμβουν άνθρωποι των δύο ομάδων και να στείλουν κάθε... κατεργάρη στα αποδυτήριά του.

Οι δύο τελευταίοι, δηλαδή Παπανικολάου και Σίνγκλετον, έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από τον περσινό 5ο τελικό των πλέι-οφ όταν, κι ενώ ο αγώνας και ο τίτλος είχαν κριθεί, ο Παπανικολάου -σε μία εκτός λογικής ενέργεια- είχε προσπαθήσει να σταματήσει με... μπουνιά μια προσπάθεια του Σίνγκλετον για κάρφωμα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν κάποιο χτύπημα, αλλά να του βγάλει την αγαπημένη κορδέλα του από το κεφάλι.

Ο "Παπ" μία εβδομάδα αργότερα είχε παραδεχθεί πως "ήταν μία λάθος στιγμή μου, δεν είμαι τύπος που κρύβεται, αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου", αλλά κατά πως φαίνεται μεταξύ τους υπάρχει... αμοιβαία έλξη.

Γ.Ψ

News 24/7

24MEDIA NETWORK