Καταθορυβημένη η UEFA, φέρνει ξένους στην ΚΕΔ

Ο λόγος για τον οποίο η UEFA αποφάσισε να... διορίσει άλλους δύο ξένους στην ΚΕΔ δίπλα στον Περέιρα έχει να κάνει με την... ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος της σεζόν.

Καταθορυβημένη η UEFA, φέρνει ξένους στην ΚΕΔ
uefa

To γεγονός ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης πρότεινε να τοποθετηθούν- και άμεσα μάλιστα- στην ΚΕΔ δύο ακόμη μέλη από το εξωτερικό ήταν απόρροιας πολύ μεγάλης...ανησυχίας στις τάξεις της UEFA.

Η ανησυχία αυτή προήλθε κυρίως από τις συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις πολλών παραγόντων ιδιαίτερα των διεκδικητών του τίτλου που έβαλαν φωτιά στα τόπια.

Στο στρατόπεδο της UEFA σήμανε συναγερμός κάτι για το οποίο ενημερώθηκε και η ΕΠΟ. Μέλη της έλεγαν μεταξύ τους ότι "αποκλείεται να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα με αυτήν την κατάσταση, οπότε θα πρέπει να δράσουμε".

Και... έδρασαν. Ο Περέιρα απέκτησε συνεργάτες (από το εξωτερικό μάλιστα) έτσι ώστε η αξιοπιστία των επιλογών του να αυξηθεί και να μειωθεί η σχετική παραφιλολογία για τα σφυρίγματα

Τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα της σχετικής ανακοίνωσης: " Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, με τη συμπλήρωση 6 μηνών παρουσίας της Monitoring Committee στην Ελλάδα, παρέδωσε εκ μέρους της στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο και την Ε.Ε. υπόμνημα που περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης για τη λειτουργία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, καθώς και σειρά προτάσεων με στόχο «την βελτίωση των διαδικασιών στα πρότυπα της FIFA και της UEFA».

Στο υπόμνημα της Επιτροπής περιλαμβάνεται και πρόταση για άμεση προσθήκη στην ΚΕΔ δύο ακόμα μελών από το εξωτερικό, ως συνεργάτες του κ. Περέιρα".

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK