Με τον Μπίκα τελειώνουν τα "μαγαζάκια" αλλά και τα άλλοθι...

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο έντονης διαιτητολαγνείας (που βέβαια είχε πατήματα), η τοποθέτηση του Γιώργου Μπίκα στην προεδρία της ΚΕΔ φαντάζει βάλσαμο.

Ο άλλοτε διεθνής ρέφερι αποτελούσε τον εκλεκτό των περισσοτέρων ΠΑΕ ήδη από το καλοκαίρι όταν όμως ένα προσωπικό πρόβλημα τον εμπόδισε να αναλάβει καθήκοντα.

Πλέον όμως ο Μπίκας έπιασε δουλειά και από το Σαββατοκύριακο πήρε αρκετή μελέτη για το σπίτι για να διορθώσει, αργά αλλά σταθερά, τα κακώς κείμενα στην ελληνική διαιτησία.

Καθαρός κατά γενική ομολογία, δίκαιος, ουδείς τον κρατάει από κάπου και κανένα γραμμάτειο δεν έχει να ξεπληρώσει σε κανέναν, νέο ή παλιό παράγοντα.

Τουτέστιν ότι με τον Μπίκα το πάρτι σταματά, τουλάχιστον σε βάθος χρόνου και αφού βάλει τη δική του πινελιά. Σταματά βέβαια και το άλλοθι της διαιτησίας για πολλούς και η επίκληση του παράγοντα αυτού σε προσπάθεια διαφυγής από τα αγωνιστικά αδιέξοδα...

Ν. Γ.

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.

Longread

Ελλάδα-Ρωσία 1-0: "10 και 11 πέφτουν για πεν."

Μετά από 25 χρόνια, ο δημιουργός Νιόπλιας, ο σκόρερ Μαχλάς και ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου Γιάννης Καραλής αναπολούν και διηγούνται στο Contra.gr την ιστορία της τεράστιας νίκης επί των Ρώσων (1-0).