Άρωμα σκανδάλου ντόπινγκ...

Πώς συνδέεται το κύκλωμα των αντικαρκινικών φαρμάκων με αντίστοιχο κύκλωμα διοχεύτευσης αναβολικών, γιατί ζητά ενημέρωση η ΓΓΑ και τι προσδοκά μέσα από τη βοήθεια της ΕΛΑΣ.

Η είδηση ότι στην κατοχή των συλληφθέντων του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα βρέθηκε και μεγάλη ποσότητα αναβολικών δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την ΓΓΑ.

Είναι σαφές λοιπόν ότι η Γενική Γραμματεία θα ζητήσει (ατύπως) να λάβει ενημέρωση από την ΕΛΑΣ τόσο για τον ακριβή τύπο των αναβολικών όσο (το σημαντικότερο) για το κανάλι της διοχέτευσής τους στην αγορά.

Η ΓΓΑ έχει δουλέψει πολύ εσχάτως πάνω στο συγκεκριμένο θέμα (αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες) και το σχετικό επίτευγμα των διωκτικών αρχών της δίνει ένα ακόμη πάτημα για να εντείνει τους ρυθμούς δουλειάς.

Υπάρχουν, άλλωστε, σαφείς ενδείξεις ότι στην Ελλάδα εξακολουθεί να υφίσταται ένα τρομερά δυνατό διακίνησης αναβολικών το οποίο πάση θυσία πρέπει να "σπάσει".

Προφανώς, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

N.Γ.

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.