Οι Ιρλανδοί θέλουν "εκδίκηση" από τους Γάλλους

H Ιρλανδία θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Γαλλία στους "16" του Euro, σε μία αναμέτρηση με... έντονο παρελθόν, αφού κανείς δεν ξεχνάει τον τρόπο που οι "τρικολόρ" πήραν την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010.

Οι Ιρλανδοί θέλουν "εκδίκηση" από τους Γάλλους

Η μοίρα έπαιξε... περίεργο παιχνίδι στην Ιρλανδία και τη Γαλλία. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στη φάση των "16" του Euro, εφτά χρόνια μετά το τελευταίο παιχνίδι τους για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Τότε, οι "τρικολόρ" είχαν πάρει την πρόκριση χάρη σε γκολ του Τιερί Ανρί στο Δουβλίνο (1-1 το πρώτο ματς στη Γαλλία). Ένα γκολ που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των Ιρλανδών, αφού ο Γάλλος παλαίμαχος -πλέον- άσος βρήκε την μπάλα με το χέρι, προτού χριστεί σκόρερ. Μάλιστα, ο Ανρί παραδέχθηκε, μέσω δηλώσεων, πως είχε κάνει χέρι πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δείτε το VIDEO:

Οι Ιρλανδοί άσκησαν έφεση, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το... δίκιο τους. Βέβαια, οι ίδιοι πήραν την πρόκριση στο Euro 2012 επειδή ο Εντουάρντο Γκονζάλες απέβαλλε τον τερματοφύλακα της Αρμενίας, Ρόμαν Μπερεζόφσκι, καθώς θεώρησε ότι έπιασε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής (λίγο νωρίτερα δεν είχε δώσει πέναλτι σε χέρι των Ιρλανδών). Στην συνέχεια και μέσω της χρήσης replay αποδείχθηκε ότι ο Μπερεζόφσκι είχε κάνει κοντρόλ με το στήθος και κακώς αποβλήθηκε.

Από τότε οι δύο ομάδες δεν ξανασυναντήθηκαν ούτε σε προκριματικά μεγάλης διοργάνωσης, ούτε σε φιλικό παιχνίδι. Πλέον, μένει να δούμε αν η ομάδα του Μάρτιν Ο' Νιλ θα καταφέρει να πάρει εκδίκηση. Το απόγευμα της Κυριακής (26/06) θα το γνωρίζουμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Τρέλα" στο Δουβλίνο για την πρόκριση της Ιρλανδίας
Το πανόραμα του Euro: Το πρόγραμμα και τα ζευγάρια των "16"

News 24/7

24MEDIA NETWORK