Το ταξίδι Αθήνα - Λας Πάλμας θα είναι κάτι νέο για ΠΑΟ και Ολυμπιακό

Η απρόσμενη είσοδος της Γκραν Κανάρια στην τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος και ταυτόχρονα στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου αυξάνει την... ταλαιπωρία των ελληνικών ομάδων που προσθέτουν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι στο πρόγραμμά τους!

Η Γκραν Κανάρια "πέταξε" εκτός τετράδας στην ACB την πρωταθλήτρια Βαλένθια και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στην Ευρωλίγκα. Αυτομάτως, δηλαδή, γίνεται μία εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης.

Τι σημαίνει αυτό; Πώς οι δύο ελληνικές ομάδες θα πρέπει να φτάσουν ως την άλλη άκρη της Ευρώπης, το νοτιοδυτικότερο σημείο της (απέναντι από το Μαρόκο), για να δώσουν τον εκτός έδρας αγώνα με τους νησιώτες.

 

Η Γκραν Κανάρια εδρεύει στην πόλη Λας Πάλμας του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού των Καναρίων. Από την Αθήνα απέχει 3.781 χλμ, ωστόσο απευθείας πτήση δεν υπάρχει. Τούτο σημαίνει πως χωρίς ταξίδι με τσάρτερ, θα υπάρχει σίγουρα ένας ενδιάμεσος σταθμός σε κάποια άλλη ισπανική πόλη, τη Βαρκελώνη πιθανότατα. Η οποία παρεμπιπτόντως απέχει 3 ώρες και 35 λεπτά! Στη... σούμα κοινώς έχουμε ένα ταξίδι που θα αγγίζει συνολικά τις 7 ώρες στον αέρα μόνο...

Βέβαια τόσο οι παίκτες των "αιωνίων" είναι συνηθισμένοι, αφού για να φτάσουν στο Καζάν χρειάζονταν να καλύψουν περισσότερα από τα 4130.3 χλμ. της απευθείας απόστασης από την Αθήνα με ανταποκρίσεις από Μόσχα...