Βάζει... κόφτη στις μεταγραφές ο Ινφαντίνο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ανησυχεί με το άνοιγμα της ψαλίδας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και γι' αυτό ετοιμάζεται να θέσει νέους όρους στο μεταγραφικό παζάρι. Το θέμα είναι ποιος θα τους ακολουθήσει...

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Equipe με αφορμή τα τρελά ποσά που δίνονται τα τελευταία 3-4 χρόνια στο μεταγραφικό παζάρι. Εκεί, ο ισχυρός παράγοντας του ποδοσφαίρου αποκάλυψε τις κινήσεις που ετοιμάζει έτσι ώστε να μην ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα.

Οι αρχικές του σκέψεις, λοιπόν, είναι οι εξής:

-- Μία μεταγραφική περίοδος και όχι δυο.

-- Η μεταγραφική περίοδος θα ολοκληρώνεται πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

-- Περιορισμός των δανεικών παικτών με παράδειγμα την Ουντινέζε, που έχει 103(!!) συμβόλαια.

-- Οι μισθοί των παικτών δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα έσοδα της ομάδας.

-- Περιορισμός των χρημάτων που λαμβάνουν οι μάνατζερ/εκπρόσωποι. Μόνο πέρσι έλαβαν πάνω από 400.000.000€!

Όλα αυτά φυσικά είναι στα... λόγια, αφού το Financial Fair Play απέτυχε παταγωδώς, με τις FIFA/UEFA να μην αγγίζουν τους "μεγάλους" και να την πληρώνουν, ως συνήθως, οι "μικροί" σύλλογοι.

AP Photo/Tran Van Minh

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!