Δεν κατηγορείται για το φούρνο Κωνσταντινέα ο Μαρινάκης

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη πρέπει σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση του Σταμάτη Δασκαλόπουλου να μειωθοούν από πέντε σε τέσσερις.

Δεν κατηγορείται για το φούρνο Κωνσταντινέα ο Μαρινάκης

Απουσιάζει η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για την έκρηξη στον φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα, μετά τον αγώνα της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό, τον Γενάρη του 2012.

"Να μην γίνει κατηγορία κατά του Ευάγγελου Μαρινάκη για ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, πράξη που φέρεται ότι τέλεσε στον Πειραιά ολίγον χρόνο πριν από την 23/2/2012" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόταση.

Οι άλλες τέσσερις κατηγορίες που βαρύνουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι: 1. ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση, 2. απάτη κατ' εξακολούθηση, 3. εκβίαση κατ΄εξακολούθηση, 4. δόλια και σκόπιμη παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες και τελικά με τον τρόπο αυτό αλλοίωση της έκβασης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων ορισμένοι από τους οποίους περιέχοντο και σε στοιχηματικές διοργανώσεις. Όλες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Επίσης απορρίφθηκε ως κατ' ουσία αβάσιμη η αίτηση ακυρότητας του πέρατος της ανακριτικής διαδικασίας επειδή δεν είχαν ενημερωθεί οι δικηγόροι των κατηγορουμένων για την παράσταση πολιτικής αγωγής του Παναθηναϊκού στις 23/9.

Α.Π.

News 24/7

24MEDIA NETWORK