Ενταση και εκνευρισμός σε αγώνα τοπικού για ένα αντιναζιστικό πανό

Ένα πανό κατά του ναζισμού και του φασισμού προκάλεσε ένταση σε αναμέτρηση για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Κρήτης. Ο διαιτητής ήθελε πάση θυσία να κατέβει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας prismasport.gr στην αναμέτρηση του Πατούχα με τον Τηγανίτη (0-2) στη Βιάννο για την Γ' ΕΠΣΗ ένα πανό που αναρτήθηκε πριν από τη σέντρα και αναφερόταν στη σφαγή από τους ναζί, έφερε την αντίδραση του διαιτητή που ζητούσε επιτακτικά να κατέβει.

Το επίμαχο πανό έγραφε χαρακτηριστικά: "Τη Βιάννο και τα Ανώγεια τα κάψαν οι ναζί, φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νήσι".

Τελικά το πανό κατέβηκε με τους ανθρώπους των γηπεδούχων να εκφράζουν τον εκνευρισμό τους κάνοντας λόγο για φασιστικοποίηση στα γήπεδα: "Ηταν μία απαράδεκτη συμπεριφορά σε έναν τέτοιο μαρτυρικό τόπο, με τόσους νεκρόύς αγωνιστές. Η λογοκρισία, φίμωση και η φασιστικοποίηση στα γήπεδα δεν περνά", τόνιζαν χαρακτηριστικά.

H φωτογραφία του θέματος προέρχεται από το prismasport

Podcasts

Ποιος θα πάρει αυτό το Champions League;

Τρεις δημοσιογράφοι του Contra.gr κλείνονται γρήγορα στο στούντιο μετά τις τελευταίες προκρίσεις στα προημιτελικά και εκτίθενται προβλέποντας την ομάδα που θα το σηκώσει στη Μαδρίτη.