Η ΕΟΚ και το Ευρωμπάσκετ του 2017

Είχαμε γράψει και πριν από κάποιες ημέρες ότι η FIBA Europe προσανατολίζεται στο να εφαρμόσει και πάλι το μοντέλο των τεσσάρων διαφορετικών χωρών στη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ του 2017.

Η ΕΟΚ και το Ευρωμπάσκετ του 2017
Βασιλακόπουλος Ευρωμπάσκετ

Στη συνέντευξή του στο Contra.gr ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο οποίος δουλεύει για τη FIBA Europe, τόνισε ακριβώς αυτό: Ο,τι το μοντέλο των τεσσάρων χωρών μελετάται πλέον αρκετά σοβαρά αφού θεωρείται επιτυχημένο".

Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι τι ακριβώς σκέπτεται η ΕΟΚ γι όλα αυτά. Η Ελλάδα έχει να διοργανώσει Ευρωμπάσκετ από το 1995 ενώ στα επόμενα 20 χρόνια η Γαλλία και η Ισπανία έχουν αναλάβει τη διοργάνωση από δύο φορές.

Η απάντηση είναι...βλέποντας κάνοντας. "Αν δεν δούμε τους όρους, δεν μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένες σκέψεις γι' αυτό. Θα το παρακολουθήσουμε πάντως" τόνιζε την Παρασκευή υψηλόβαθμο στέλεχος της ομοσπονδίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το ... σπορ της διοργάνωσης ομίλου είναι ακριβό και στοιχίζει το λιγότερο 1.7εκ ευρώ. Τα οικονομικά της ΕΟΚ, όπως και των άλλων ομοσπονδιών, δεν βρίσκονται και στα καλύτερά τους.

N.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK