Η FIFA τραβάει τη... σκανδάλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στον τοίχο βρίσκεται πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο και από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Αρχή! Ζητά άμεσες και σκληρές τιμωρίες με βάση τους κανονισμούς, αλλαγές αλλιώς... "αντίο ελληνικό ποδόσφαιρο"!

Η FIFA τραβάει τη... σκανδάλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο
fifa epo pistoli alisida

Οι εικόνες ενός παράγοντα με πιστόλι στο παντελόνι και το χέρι να πηγαίνει προς αυτό την ώρα που κατευθύνεται στον διαιτητή, έκαναν το γύρο του κόσμου. Ακόμα και σήμερα, αρκετές ώρες μετά το περιστατικό, αποτελούν από τα πρώτα θέματα στα κορυφαία δίκτυα της Ευρώπης και όχι μόνο.

Δυστυχώς για εμάς ( ως ελληνικό ποδόσφαιρο) πρόκειται για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη. Οι αντιδράσεις πλέον γνωστές. Διακοπή του πρωταθλήματος, ανακοινώσεις των ΠΑΕ, δηλώσεις παραγόντων, παικτών, παλαιμάχων, ποσταρίσματα στα social media και όλα τα... συνοδευτικά.

Τα πράγματα όμως έγιναν σοβαρά, αφού η FIFA με επίσημη ανακοίνωση ζητάει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στο... κωμικό ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν το επιβάλει, αλλά τονίζει πως αν θέλουμε να αποτελούμε μέρος οργανισμού της, τότε οι υπεύθυνοι πρέπει να λάβουν γενναίες αποφάσεις.

Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για ομάδες, παράγοντας και κανονισμούς. Διαβάστε και θα καταλάβετε....

"Η FIFA καταδικάζει τα πρόσφατα επεισόδια στην Ελλάδα κι επείγει όλους τους εθνικούς ποδοσφαιρικούς φορείς να βάλουν ένα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακόμη κι αν τα πρόσφατα επεισόδια συνέβησαν σε πλαίσιο εθνικής διοργάνωσης, το οποίο σημαίνει ότι όλα τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμοδίων δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς αυτήν την κατάσταση και τώρα αναμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και ταχέως.

Στο ενδιάμεσο, της Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ενημερώθηκε για την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να διακόψει προσωρινά το ελληνικό πρωτάθλημα της σεζόν 2017/2018.

Πιθανή αποτυχία των αρμοδίων οργάνων να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να εξαλείψουν κάθε είδους βία ώστε να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία των εθνικών διοργανώσεων, θα αναγκάσει τη FIFA να στείλει την υπόθεση στο στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται απ' το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής της χώρας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK