Μάχη όχι για τον πρώτο σκόρερ, αλλά για το... γκολ

Μπορεί οι περισσότεροι να στέκονται στην άτυπη μάχη για τον πρώτο σκόρερ, ανάμεσα σε Ανσαριφάρντ και Πρίγιοβιτς, όμως δεν κοιτάζουν τον αριθμό των γκολ. Τις τελευταίες 18 σεζόν, μόνο... τρεις φορές κάποιος πέτυχε πάνω από 20 τέρματα! Κάτι που δύσκολα θα αλλάξει φέτος.

Μάχη όχι για τον πρώτο σκόρερ, αλλά για το... γκολ
balla

Σχεδόν τα πάντα έχουν κριθεί στο φετινό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ εξασφάλισε την κορυφή και ο ΠΑΟΚ θα την ακολουθήσει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός θα πάρει το "καλό" εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Στην ουρά Πλατανιάς και Κέρκυρα έπεσε κατηγορία, οπότε τι μένει; Η "μάχη" ανάμεσα σε Ξάνθη και Αστέρα για την 5η θέση και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο και ο νικητής στην άτυπη μονομαχία για τον πρώτο σκόρερ.

Καρίμ Ανσαριφάρντ και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς πέτυχαν από δυο γκολ την Κυριακή απέναντι σε Παναιτωλικό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να φτάσουν τα 17 τέρματα τη φετινή περίοδο.

Την τελευταία αγωνιστική λοιπόν θα μάθουμε ποιος θα πάρει το βραβείο ή αν θα το... μοιραστούν, όπως συνέβη το 2008-09 ανάμεσα σε Μπλάνκο και Γκαλέτι. Κοιτώντας λίγο πιο προσεκτικά τα στατιστικά βέβαια, είναι να σε πιάνει... απελπισία.

Αν κανείς από τους Ανσαριφάρντ και Πρίγιοβιτς δεν βάλει 4+ γκολ την 30η αγωνιστική, τότε για 18η σερί φορά, μόνον τις τρεις κάποιος παίκτης θα έχει σκοράρει πάνω από 20 γκολ σε μία περίοδο.

Τζιοβάνι (2003-04, 21 γκολ), Σισέ (2009-10, 23 γκολ) και Μπεργκ (2016-17, 22 γκολ) έσπασαν το φράγμα, ενώ από εκεί και πέρα είχαμε πρώτο σκόρερ με... 14 και 16 τέρματα. Όπως καταλαβαίνετε όλο αυτό περισσότερο προβληματισμό πρέπει να προκαλεί.

Που είναι το γκολ; Οέο;

Μάχη όχι για τον πρώτο σκόρερ, αλλά για το... γκολ

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK