Με διακριτικά του Ολυμπιακού ύψωσαν την ελληνική σημαία στους Φούρνους

Τρεις νεαροί άνδρες, που φορούσαν διακριτικά του Ολυμπιακού, βρέθηκαν σε ακατοίκητη βραχονησίδα κοντά στους Φούρνους και ύψωσαν την ελληνική σημαία, προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας (φωτογραφίες).

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, προέβη σε προκλητικές δηλώσεις και σύμφωνα με δημοσιεύματα από την... γειτονική χώρα, αποκάλυψε πως άνδρες του λιμενικού σώματος στην Τουρκία, κατέβασαν ελληνικές σημαίες από βραχονησίδα την οποία διεκδικεί η χώρα του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Samos24.gr", ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική. Νεαροί που φορούσαν διακριτικά του Ολυμπιακού οδηγήθηκαν με σκάφος στη βραχονησίδα την Παρασκευή που μας πέρασε (13/4) και εκεί τοποθέτησαν ελληνική σημαία.

Η βραχονησίδα λέγεται "Ανθρωποφάς", είναι ακατοίκητη και συμπεριλαμβάνεται στο σύμπλεγμα των Φούρνων της Ικαρίας. Για τους Τούρκους, όμως, είναι ένα από τα 25 νησιά και 127 νησίδες που χαρακτηρίζονται ως "αμφισβητούμενες περιοχές".

Πρέπει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φούρνων, Ιωάννη Μαρούση, στις βραχονησίδες δεν υπήρχαν καθόλου σημαίες και γι' αυτό οι νεαροί πήραν την πρωτοβουλία να υψώσουν την ελληνική.

 

 

 

* Οι φωτογραφίες είναι από το Samos24.gr

Σπορ

Το ΟΑΚΑ γερνάει

Η πρόσφατη φωτιά στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ ήταν η αφορμή για ένα εις βάθος ρεπορτάζ του Contra.gr και της Μαρίας Καούκη σχετικά με το τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας.

Ήμουν Μέσα

Όταν μας έφτυναν στο Αμπντί Ιπεκτσί

Ολυμπιακός και Εφές έχουν παίξει 41 φορές στην Ευρωλίγκα στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα και ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται την πρώτη μονομαχία τους. Όταν ο Ιωαννίδης θύμιζε τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο.