Με διακριτικά του Ολυμπιακού ύψωσαν την ελληνική σημαία στους Φούρνους

Τρεις νεαροί άνδρες, που φορούσαν διακριτικά του Ολυμπιακού, βρέθηκαν σε ακατοίκητη βραχονησίδα κοντά στους Φούρνους και ύψωσαν την ελληνική σημαία, προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας (φωτογραφίες).

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, προέβη σε προκλητικές δηλώσεις και σύμφωνα με δημοσιεύματα από την... γειτονική χώρα, αποκάλυψε πως άνδρες του λιμενικού σώματος στην Τουρκία, κατέβασαν ελληνικές σημαίες από βραχονησίδα την οποία διεκδικεί η χώρα του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "Samos24.gr", ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική. Νεαροί που φορούσαν διακριτικά του Ολυμπιακού οδηγήθηκαν με σκάφος στη βραχονησίδα την Παρασκευή που μας πέρασε (13/4) και εκεί τοποθέτησαν ελληνική σημαία.

Η βραχονησίδα λέγεται "Ανθρωποφάς", είναι ακατοίκητη και συμπεριλαμβάνεται στο σύμπλεγμα των Φούρνων της Ικαρίας. Για τους Τούρκους, όμως, είναι ένα από τα 25 νησιά και 127 νησίδες που χαρακτηρίζονται ως "αμφισβητούμενες περιοχές".

Πρέπει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον Δήμαρχο Φούρνων, Ιωάννη Μαρούση, στις βραχονησίδες δεν υπήρχαν καθόλου σημαίες και γι' αυτό οι νεαροί πήραν την πρωτοβουλία να υψώσουν την ελληνική.

 

 

 

* Οι φωτογραφίες είναι από το Samos24.gr