Μη μου τη Λίγκα τάραττε…

Ενώ σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, στην Ελλάδα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η 14η ομάδα που θα πάρει μέρος στη Stoiximan.gr Basket League της επόμενης σεζόν...

Μη μου τη Λίγκα τάραττε…

Την Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας η Βαλένθια στην 1η αγωνιστική της λίγκας "ACB", ενώ το πρώτο clasico θα διεξαχθεί στις 11 Νοεμβρίου. Στην Ιταλία το πρωτάθλημα θ' αρχίσει όπως ακριβώς τελείωσε το προηγούμενο, δηλαδή με την πρωταθλήτρια Βενέτσια να υποδέχεται τη φιναλίστ Τρέντο.

Και στην Ελλάδα; Α, όπως το λέει και η διαφήμιση. Φέεεετα. Τι ξέρουν άλλωστε οι ξένοι που βιάζονται και κλείνουν όλες τις εκκρεμότητές τους και βγάζουν πρόγραμμα από τα τέλη Ιουλίου; Στο... Ελλαδιστάν ως συνήθως θα πρέπει να φτάσουν μέσα Σεπτέμβρη για να οριστεί ημερομηνία κλήρωσης προγράμματος. Μην τυχόν και μάθουν εβδομάδες πριν οι ομάδες τις υποχρεώσεις τους για να κλείσουν (με καλύτερες τιμές) αεροπορικά εισιτήρια ή να κάνουν απλά τον προγραμματισμό τους. Θα χαλάσει η μαγιά.

Φυσικά η… γκρίνια μας δεν έχει να κάνει με το πρόγραμμα αυτό καθεαυτό αλλά για το γεγονός ότι δεν ξέρουμε ακόμη ποια θα είναι η 14η ομάδα του πρωταθλήματος. Θεωρητικά έχει ανέβει ως πρωταθλητής ο Πανιώνιος, αλλά στη Νέα Σμύρνη δεν κινείται φύλλο κι ούτε πρόκειται όσα μελτέμια και αν έρθουν μέσα στον Αύγουστο.

Ως συνήθως, στη λίγκα και στην ΕΟΚ θα ασχοληθούν στο "και πέντε" όπως θυμίζουμε συνέβη πέρυσι με τη Δόξα Λευκάδας, όπως είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια ξανά με τον Πανιώνιο, όπως είχε συμβεί με το Μαρούσι, όπως είχε συμβεί με την Καβάλα (θυμάστε ότι είχε αρχίσει κάποτε τους αγώνες της μέσα Νοεμβρίου;), όπως είχε συμβεί τόσες και τόσες φορές.

Γιατί; Επειδή απλά ουδείς ασχολείται πραγματικά με το δύσμοιρο το πρωτάθλημα της Α1. Ούτε καν η ίδια η λίγκα…

Γ.Ψ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK