Ντέρμπι για τον Όγκαστ

"Είμαστε από.....Πότε βλέπετε να εκδίδεται το διαβατήριο του Όγκαστ;". "Κύριε περιμένουμε κι εμείς τα τακτοποιηθούν τα έγγραφα του προπάππου του. Αναζητούμε ένα επιπλέον διαβατήριο".

Μία σχεδόν υποθετική συζήτηση ανάμεσα σε εκπρόσωπο ομάδας (βάλτε στα κενά το όνομα) και τους ανθρώπους της ομοσπονδίας.

Ο τέως σέντερ του Νοτρ Νταμ Ζακ Όγκαστ από πέρυσι αποτελεί θέμα συζήτησης στο ελληνικό μπάσκετ ξεκινώντας από την εθνική θεωρώντας πως είναι δεδομένη διαδρομή του στις ΗΠΑ.

Με εξαιρετικούς αριθμούς στους "Ιρλανδούς" ο γιος Αϊτινού ποδοσφαιριστή και της Λίας Τζιμούλη θεωρητικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για το ΝΒΑ. Από νωρίς όμως, όλες οι αναφορές καθιστούσαν σαφές πως απέχει πολύ από το να πείσει τις 30 κορυφαίες ομάδες του κόσμου καθώς θεωρείτο περισσότερο τεσσάρι σε κορμί πέντε με ύψος 2.08. Τεσσάρι χωρίς σουτ, σέντερ χωρίς το ύψος. Για το ΝΒΑ.

Θέλουν να του δώσουν χρόνο να δουλέψει στις αδυναμίες του ενώ ο ίδιος μετά την εμπειρία με τους Λέικερς στην προετοιμασία, επιθυμεί ως τον Ιανουάριο να μείνει στο NBDL, μήπως έρθει 10ήμερο συμβόλαιο. Οι τρεις πρώτοι... ρώτησαν. Οι ελληνικές ομάδες όμως, οι τρεις πρώτες ας πούμε της περσινής σεζόν, ήδη δέχονται κρούσεις από τον ατζέντη του για να δείξουν ενδιαφέρον.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Φευ, μόνο με διαβατήριο απάντησαν και οι ...τρεις. Η ΕΟΚ, παραδέχεται πως η διαδικασία είναι κάπως πιο δύσκολη με δεδομένο πως υπάρχουν περισσότερα έγγραφα για την δική του περίπτωση καθώς θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η συμμετοχή με την εθνική. Υπολογίζεται πως το υπουργείο εσωτερικών ως το τέλος του έτους θα έχει δώσει την οριστική απάντηση για τον 23χρονο σέντερ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει...το νόστιμο της ιστορίας διότι λογικά ουδείς έχει δει πραγματικά τον Όγκαστ να παίζει και μεσούσης της χρονιάς αναζητούνται αγώνες του. Μετά τις... ερωτήσεις αφού ως Αμερικανός εννοείται πως δεν κέντριζε τόσο το ενδιαφέρον. Ως Έλληνας όμως, ουδείς θα έλεγε όχι σε έναν τέτοιο παίκτη έστω κι αν ακόμα θεωρείται πρότζεκτ στα 23 του.

Αν ο νεαρός επιλέξει την πατρίδα του προπάππου του αυτό θα αργήσει να φανεί εκτός αν κάποια ομάδα έχει τέτοια ανάγκη για σέντερ ώστε να επενδύσει κάποιο μεγάλο ποσό για να τον πείσει να αφήσει τα 19.000 δολάρια του αναπτυξιακού πρωταθλήματος

Ολυμπιακός

Ξορκίζοντας τον Κόντε

Ο Γιάννης Φιλέρης θυμάται το γκολ του Κόντε και πιστεύει ότι το φάντασμα του προ 20ετίας αποκλεισμού ξορκίστηκε οριστικά από το ευτυχισμένο Καραϊσκάκη στο 3-1 του Φορτούνη.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!