Οταν κουρελιάστηκε το αυτοδιοίκητο...

Πώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και η νέα διοίκηση της ΕΠΟ έκαναν πουκάμισο αδειανό το περίφημο αυτοδιοίκητο και ανάγκασαν ακόμη και τη FIFA να το "ξεπεράσει" για να μπει μία τάξη.

Οταν κουρελιάστηκε το αυτοδιοίκητο...
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τις δύο προηγούμενες φορές που το ελληνικό ποδόσφαιρο απειλήθηκε με grexit η FIFA είχε βάλει στο στόχαστρό της το ελληνικό κράτος το οποίο-υποτίθεται-ότι ήθελε να καταστρατηγήσει το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Εν έτει όμως το 2018 στο στόχαστρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας βρίσκονται αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να είχαν το αυτοδιοίκητο κορώνα στο κεφάλι τους και να το προστατεύουν, το ίδιο δηλαδή το ποδόσφαιρο.

Είδαν και απόειδαν οι FIFAοι ότι δουλειά στην Ελλάδα δεν γίνεται και επιχειρούν πλέον να πείσουν την ΕΠΟ (κατά κύριο λόγο) να διοικήσει και να εναρμονίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα διεθνώς ισχύοντα.

Την ίδια ώρα προνομιακός συνομιλητής της FIFA και της UEFA δεν είναι ο Γραμμένος αλλά ο... Βασιλειάδης, δείγμα του ότι δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομοσπονδίας να αλλάξει τα πράγματα χωρίς την κρατική αγωγή.

Με λίγα λόγια. Το ίδιο το ποδόσφαιρο κουρέλιασε στην πράξη το αυτοδιοίκητο σε βαθμό που μάλιστα ανάγκασε τη FIFΑ να το "ξεπεράσει" και η ίδια. Κατά τ' άλλα θα ερχόταν η... εξυγίανση.

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK