Οταν κουρελιάστηκε το αυτοδιοίκητο...

Πώς το ελληνικό ποδόσφαιρο και η νέα διοίκηση της ΕΠΟ έκαναν πουκάμισο αδειανό το περίφημο αυτοδιοίκητο και ανάγκασαν ακόμη και τη FIFA να το "ξεπεράσει" για να μπει μία τάξη.

Τις δύο προηγούμενες φορές που το ελληνικό ποδόσφαιρο απειλήθηκε με grexit η FIFA είχε βάλει στο στόχαστρό της το ελληνικό κράτος το οποίο-υποτίθεται-ότι ήθελε να καταστρατηγήσει το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Εν έτει όμως το 2018 στο στόχαστρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας βρίσκονται αυτοί που κανονικά θα έπρεπε να είχαν το αυτοδιοίκητο κορώνα στο κεφάλι τους και να το προστατεύουν, το ίδιο δηλαδή το ποδόσφαιρο.

Είδαν και απόειδαν οι FIFAοι ότι δουλειά στην Ελλάδα δεν γίνεται και επιχειρούν πλέον να πείσουν την ΕΠΟ (κατά κύριο λόγο) να διοικήσει και να εναρμονίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα διεθνώς ισχύοντα.

Την ίδια ώρα προνομιακός συνομιλητής της FIFA και της UEFA δεν είναι ο Γραμμένος αλλά ο... Βασιλειάδης, δείγμα του ότι δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομοσπονδίας να αλλάξει τα πράγματα χωρίς την κρατική αγωγή.

Με λίγα λόγια. Το ίδιο το ποδόσφαιρο κουρέλιασε στην πράξη το αυτοδιοίκητο σε βαθμό που μάλιστα ανάγκασε τη FIFΑ να το "ξεπεράσει" και η ίδια. Κατά τ' άλλα θα ερχόταν η... εξυγίανση.

Ν.Γ.

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!