Πάλι από την αρχή: Μετά τον Ιτούδη ποιος;

O Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την αποτυχημένη προσπάθεια πρόσληψης του Δημήτρη Ιτούδη στην εθνική ομάδα μπάσκετ και τις επιλογές που υπάρχουν.

Πάλι από την αρχή: Μετά τον Ιτούδη ποιος;

Το όνειρο Ιτούδης λαμβάνει τέλος λοιπόν για τις εξελίξεις για τιν πάγκο της Εθνικής μας ομάδας μετά το ουσιαστικό "όχι" της ΤΣΣΚΑ που παρέπεμψε στο μέλλον. Και άλλωστε αυτό ήταν μάλλον αναμενόμενο.

Παρόλο που η FIBA έχει ανακοινώσει το καλεντάρι, χρυσή τομή με την Ευρωλίγκα για τις ημερομηνίες δεν έχει βρεθεί, καθώς η πρώτη έχει προγραμματίσει τους αγώνες για τα προκριματικά μέσα στη χρονιά. Συνεπώς είναι λογικό μια ομάδα να θέλει να αποφύγει δεσμεύσεις για ένα μέλος της που το πληρώνει ακριβά.

Πάλι από την αρχή: Μετά τον Ιτούδη ποιος;

Και έτσι πάμε στην επόμενη μέρα. Οι φήμες λένε ότι ο Γ. Βασιλακόπουλος είναι έτοιμος να κάνει πίσω στην άποψή του για επιστροφή του Γιαννάκη και ότι έχει ρίξει τους τόνους. Άλλες πηγές πάντως υποστηρίζουν ότι ο Γιαννάκης θα αναλάβει την Εθνική ομάδα μόνο αν δεν υπάρχει άλλος!

Όπως και να έχει η καρέκλα του πάγκου της Εθνικής μας ομάδας παραμένει άλυτο μυστήριο... Η ιδανική λύση Ιτούδης τελείωσε. Ο Γιαννάκης δεν είναι πρώτη επιλογή. Θα κάνει πίσω ο Βασιλακόπουλος; Ή θα ψάξει η ΕΟΚ έναν πιο σύγχρονο προπονητή με τον οποίο δεν θα έχει κακές σχέσεις ο ισχυρός της άνδρας; Και ποιός θα είναι αυτός καθώς λεφτά πολλά δεν υπάρχουν και βασικά αναζητείται φουλ τάιμ κόουτς.

Ο Μπαρτζώκας π.χ. δεν μπορεί όσο είναι στην Μπαρτσελόνα. Ποιος μένει; Ο Πεδουλάκης μήπως που είναι χωρίς ομάδα; Ή θα πάμε στον πιο έμπειρο της παλιάς σχολής και πχ στον Σούλη Μαρκόπουλο που όμως ποτέ δεν τέθηκε θέμα στο παρελθόν;

Οι εξελίξεις φέρνουν ανησυχία αλλά δείχνουν ότι υπάρχει πάντα το όνομα του Γιαννάκη που παρά όλα αυτά είναι στρατιώτης πάντα της ομάδας. Αλλά πρέπει να ξεπεραστεί η κόντρα με τον Βασιλακόπουλο.

Και ειδάλλως θα πάμε σε νέες λύσεις στο τραπέζι όπως π.χ. του Πεδουλάκη ή του Πρίφτη που και αυτός όμως έχει τον Άρη αν και δεν υπάρχει Ευρωλίγκα για την συγκεκριμένη ομάδα και αρέσει σε πολλούς από τους ανθρώπους της ΕΟΚ. Στην αναμονή λοιπόν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK