Τι οδήγησε στην αλλαγή των πλέι οφ της Α1

Αλλαγές ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ στην διεξαγωγή των πλέι οφ και το ερώτημα έχει να κάνει με τα...γιατί και τα πως. Η αλήθεια όμως, είναι απλή: ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την συγκεκριμένη εξέλιξη με βάση την δυναμική που παρουσιάζουν αυτές οι αναμετρήσεις.

Τι οδήγησε στην αλλαγή των πλέι οφ της Α1

Τα ζευγάρια 1-8 και 2-7 είχαν πάντα θέματα. Από τα πλέι οφ των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα μέχρι και ενδεχόμενο Φάιναλ Φορ με συμμετοχή τους,πολλές φορές ψάχναμε ημερομηνίες και αρκετές ομάδες αναγκάζονταν να μένουν -με ότι αυτό συνεπάγεται-άπραγες για διάστημα σχεδόν ενός μηνός! Ακόμα τα ζευγάρια αυτά, με τους "αιώνιους" να παίζουν με τον 7ο και 8ο, δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον εκτός του ότι οι αντίπαλοί τους βρίσκονταν ήδη σε διακοπές.

Μην ξεχνάμε και το σημαντικότερο βέβαια: πολλές ομάδες στην ουσία δεν ήθελαν να παίξουν πλέι οφ τερματίζοντας στην 7η και 8η θέση! Σε μια εποχή με πενιχρά οικονομικά, που ακόμα και το χιλιάρικο μετρά για τις ομάδες αυτές , το να κατέβουν σε πλέι οφ με τους "αιώνιους" σημαίνει ένα ακόμα μηνιάτικο στους παίκτες τους, με προοπτική είσπραξης σχεδόν μηδενική καθώς τα 200 και 500 εισιτήρια δεν λένε απολύτως τίποτα οικονομικά . Καλά, καλά δεν τους εξασφαλίζουν και τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα ενώ αν η ομάδα είναι και από νησί ή έχει ταξίδι μεγάλο μπαίνει και μέσα.

Γι' αυτό ,λοιπόν, δεν θέλουν τα πλέι οφ πολλές ομάδες (μιλάμε όχι για τα μεγάλα ονόματα ασφαλώς) και βολεύονται έτσι από αυτή την εξέλιξη. Μην ξεχνάμε δε ότι μερικές φορές έχουν και επιπλέον έξοδα από πριμ πλέι οφ, κάτι που ισχύει ειδικά με τους Αμερικανούς.

Με την εν λόγω εξέλιξη γλιτώνουν επίσης σχεδόν μια εβδομάδα ξεκούρασης και έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα σε κρίσιμες στιγμές οι "αιώνιοι", οι οποίοι φέτος θα αντιμετωπίσουν και το βεβαρημένο πρόγραμμα της Ευρωλίγκα! Συνεπώς είναι μια απόφαση που αρχικά μπορεί να δείχνει ότι δεν προσφέρει στο καλό του μπάσκετ και του αθλήματος αλλά αν την αναλύσεις αντιλαμβάνεσαι πως έχει πιάσει την ουσία και δεν είναι καθόλου κακή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συνταρακτική αλλαγή στα πλέι οφ της Basket League

News 24/7

24MEDIA NETWORK