Το παρασκήνιο της "επεισοδιακής" σύσκεψης

To Contra.gr βρέθηκε από νωρίς στα γραφεία της Super League και σας παρουσιάζει τα παραλειπόμενα της "επεισοδιακής" συνάντησης των ιδιοκτητών των ομάδων. Ο αργοπορημένος Παπαθανασάκης, οι εφημερίδες του Θεοδωρίδη, οι διορθώσεις του Σαββίδη στον διερμηνέα και ο βιαστικός Μελισσανίδης.

Το παρασκήνιο της "επεισοδιακής" σύσκεψης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Τρίτη (08/03) ήταν σημαντική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έλαβε χώρα η αναμενόμενη συνάντηση των ιδιοκτητών των ομάδων της Super League. Το Contra.gr βρέθηκε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής και σας μεταφέρει όσα διαδραματίστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος της κρίσιμης σύσκεψης.

Από νωρίς, τα τηλεοπτικά συνεργεία είχαν τεθεί σε... θέση μάχης, ετοιμάζοντας τις κάμερες για τις αφίξεις των διοικούντων τις ΠΑΕ. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν μία ισχυρή, αλλά... ήρεμη παρουσία στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, αλλά και στα γύρω στενά, ούτως ώστε να μην προκύψει κανένα ζήτημα με την ομαλή άφιξη των υπευθύνων των ομάδων.

Ο ευδιάθετος Θεοδωρίδης και η αργοπορία του Παπαθανασάκη

Απ' τους πρώτους που έφθασαν στα γραφεία ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΚ, Αλέξης Δέδες, ο οποίος... πρόλαβε αρκετούς δημοσιογράφους και μπήκε στα γραφεία δίχως να γίνει αντιληπτός. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκαν κι οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης και Θοδωρής Γιαννίκος, με τον πρώτο να κρατάει δύο εφημερίδες, όντας ιδιαίτερα ευδιάθετος. Έκανε μάλιστα πλάκα με τους συνεργάτες του.

Ύστερα από ελάχιστα λεπτά, έκανε την εμφάνισή του κι ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης, παρέα με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Μποροβήλο. Οι δύο άνδρες, επέλεξαν να αποφύγουν τους δημοσιογράφους και μπήκαν στα γραφεία από την πίσω πόρτα. Η άφιξη των Βασίλη Κωνσταντίνου και Αθηνάς Μπαλωμένου χωρίς την παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου προκάλεσε εύλογες απορίες, με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Σταμάτη Γαρρή να ενημερώνει πως δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσει το παρών ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού λόγω προσωπικού θέματος.

Όπως είναι λογικό, η ανυπομονησία για την άφιξη των Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζου είχε χτυπήσει "κόκκινο" στα δημοσιογραφικά "πηγαδάκια". Και μπορεί ο τελευταίος τελικά να μην παραβρέθηκε στη συνάντηση, αλλά μόλις έφθασαν, αρχικά ο κ. Μελισσανίδης και στη συνέχεια ο κ. Σαββίδης σήμανε συναγερμός. Κανείς εκ των δύο δεν θέλησε να μιλήσει πριν από το meeting και με βήμα... ταχύ εισήλθαν στο κτίριο. Τελευταίος και... αργοπορημένος αφίχθη ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης, ο οποίος εξαιτίας ασυνεννοησίας πήγε στα παλιά γραφεία του συνεταιρισμού.

Ο βιαστικός Μελισσανίδης κι οι... διορθώσεις του Σαββίδη

Όσο διάστημα λάμβανε χώρα η συνεδρίαση, οι πληροφορίες έβγαιναν με το... σταγονόμετρο, αφού οι δημοσιογράφοι είχαν μείνει εκτός της αίθουσας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ή εκτός κτιρίου. Ύστερα από περίπου τρεις ώρες, η συνάντηση ολοκληρώθηκε κι οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, έκαναν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου. Ο κ. Μελισσανίδης αποχώρησε άμεσα, χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Μ' ένα χαρακτηριστικό νεύμα έδειξε πως ήταν βιαστικός και δεν είχε καμία διάθεση για... κουβέντες.

Αντίθετα, ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ζεστός σε μία "ανοιχτή" συζήτηση για όσα διαδραματίστηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Λίγκας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, θέλοντας να υπάρξει ακριβής μετάφραση των λεγομένων του, διόρθωσε δύο φορές το διερμηνέα του. Είναι βέβαιο πως ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ κατανοεί απόλυτα τα ελληνικά, αλλά, για τους λόγους του θέλει να εκφράζεται στα ρωσικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως όση ώρα έκανε δηλώσεις ο κ. Σαββίδης, οι κ.κ. Θεοδωρίδης και Καραπαπάς άκουγαν με υπομονή και περίμεναν τη σειρά τους προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους για όσα συνέβησαν στο άτυπο ΔΣ. Μάλιστα, υπήρξε κι ένα ολιγόλεπτο "πηγαδάκι" με το στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση σε ευχάριστο κλίμα. Μετά και τις δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη, οι δημοσιογράφοι μάζεψαν τα μικρόφωνά τους, οι εικονολήπτες τις κάμερές τους κι όλοι αποχώρησαν ησύχως, δίχως να προκύψει το παραμικρό ζήτημα.

Η.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνεδρίαση Super League

Ένταση και αντεγκλήσεις στη σύσκεψη της Λίγκας

Οι "καυτοί" διάλογοι από τη κλειστή σύσκεψη ιδιοκτητών ΠΑΕ Super League

Έξαλλος Σαββίδης: "Να διακοπεί το πρωτάθλημα, πλέον είμαι και Ρωσοπόντιος!"

Οι προτάσεις του Μελισσανίδη για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου

News 24/7

24MEDIA NETWORK