Τρεις φορές χτύπησε την... πόρτα η λίγκα για τα καπνογόνα

Ο φόβος να δούμε ένα πρωτάθλημα χωρίς κόσμο λόγω της παράλογης νομοθεσίας με τα καπνογόνα, φέρνει στο φως την... τριπλή καλοκαιρινή προσπάθεια της λίγκας για ν' αλλάξει ο νόμος, ο οποίος αναρτήθηκε αφότου άρχισε το πρωτάθλημα!

FOOTBALL LEAGUE // ÁÏ ÔÑÉÊÁËÁ - ×ÁÍÉÁ 
(EUROKINISSI SPORTS/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)
kerkida opados monos adeia EUROKINISSI

Η τιμωρία της ΑΕΚ με δυο αγωνιστικές ημέρες κεκλεισμένων των θυρών λόγω των... καπνογόνων, που σημαίνει πως το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, φέρνει ξανά στην επιφάνεια τον... παραλογισμό που υπάρχει στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ.

Με λίγα λόγια η τιμωρία έστω και για ένα καπνογόνο είναι μεγαλύτερη από το να κάνουν... ντου οι οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο (χωρίς να γίνουν επεισόδια όμως). Γι' αυτή την κατάσταση η λίγκα είχε ενημερώσει σε τρεις... φάσεις τις διοικήσεις της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου είχε ζητηθεί συνάντηση με την διοικούσα επιτροπή, που όρισαν FIFA/UEFA, με σκοπό την τροποποίηση στον πειθαρχικό κώδικα, το ίδιο συνέβη και μετά την έναρξη του πρωταθλήματος (21-22/8) όπως και με επιστολή στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Φυσικά ευθύνη για τον... παραλογισμό δεν φέρει η τωρινή διοίκηση που ακόμα δεν έχει κλείσει καλά-καλά μήνα στην... κορυφή του κεφαλιού, όμως οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, έτσι ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να γίνει ένα πρωτάθλημα χωρίς κόσμο (έστω και τον ελάχιστο που πάει στα γήπεδα).

Η οικονομική ζημιά που μπορεί να προκληθεί στις ΠΑΕ είναι τεράστια, αφού ακόμα και οι "μικροί" κινδυνεύουν με τις ίδιες ποινές ( που περιμένουν πως και πως τα ματς με τους "μεγάλους" για να αυξήσουν τα έσοδα τους)! Δεν έχει σημασία δηλαδή αν ανάψει ένα καπνογόνο ή περισσότερα, αφού το άρθρο είναι ξεκάθαρο και δένει ουσιαστικά τα χέρια των τακτικών δικαστών.

Πάντως η λίγκα δεν ζητά να... χαλαρώσουν οι τιμωρίες, αλλά να υπάρξει "κανονικότητα" και οι ποινές να γίνουν κλιμακωτές αναλόγως το περιστατικό και το αν μια ΠΑΕ είναι υπότροπη. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να "τρέξει" άμεσα η ΕΠΟ σε συνεννόηση με τις FIFA/UEFA.

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK