Αυτό που κάνει την Αστυνομία να ανησυχεί

Τα συνεχιζόμενα κρούσματα οπαδικής βίας -ακόμα και με... χειροβομβίδες- ανησυχούν ιδιαιτέρως την Ελληνική Αστυνομία.

Το πρόσφατο περιστατικό στο Παγκράτι με τη χειροβομβίδα(!) σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού είναι ο κρίκος στην αλυσίδα των σοβαρών κρουσμάτων βίας που ταλαιπωρούν τον ελληνικό αθλητισμό εδώ και χρόνια. Μόνο που το τελευταίο διάστημα -και ουσιαστικά από το παρολίγον μακελειό της Λευκάδας κι έπειτα- το πράγμα φαίνεται να ξεφεύγει.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΤΕΡΜΠΙ...

Το επεισόδιο στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα με... πολεμικό υλικό, ανησύχησε ιδιαίτερα την Ελληνική Αστυνομία που βλέπει μία τεταμένη κατάσταση στο οπαδικό κίνημα και μάλιστα σε μια περίοδο που πλησιάζουμε στα πρώτα ντέρμπι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας έχει τα μάτια της ανοιχτά και παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε προτάσεις που θα... συνταράξουν, αλλά θα αποτελέσουν ξεκάθαρη πρόθεση για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, παρακολουθεί κι αυτός τις εξελίξεις και γνωρίζει πως μπαίνουμε σε μία... επικίνδυνη περίοδο με κρίσιμα ματς που θα ανεβάσουν κι άλλο την ήδη καυτή ατμόσφαιρα.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ

Το τελευταίο πράγμα που θέλει η Πολιτεία είναι να ξεφύγει η όλη κατάσταση και να θρηνήσουμε θύματα στον οπαδικό πόλεμο των ανεγκέφαλων. Κάτι οι δικαστικές εξελίξεις, η συζήτηση για τη διαιτησία και η παραγοντική κόντρα, έχουν ανάψει το φιτίλι και αν συνεχιστεί η... εμπόλεμη κατάσταση τότε οι δυσάρεστες εξελίξεις δεν θα είναι μακριά.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει στα σοβαρά τον οπαδικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει και δεν θέλει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Γι' αυτό το λόγο αναμένεται να λάβει άμεσα δράση και να κινηθεί γρήγορα ώστε να προλάβει κάποια μελλοντικά "χτυπήματα" σε συνδέσμους ως αντίποινα. Το τονίσαμε και παραπάνω: μπαίνουμε σε καυτή περίοδος και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει μάθει να αντιμετωπίζει τον... καύσωνα. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, δεν θέλει.

Σ.Κ.

Wonderkid

Είναι ο Zion Williamson ο νέος LeBron James;

Οι συγκρίσεις καλό είναι να αποφεύγονται. Εκτός και αν τις κάνουν τύποι σαν τον Steve Kerr. Τότε μάλλον αποκτούν αξία και εμείς λόγο να σου γνωρίσουμε τον Zion Williamson.

NBA

Ο Ingles δεν είναι ένας παίκτης της σειράς

Στα 17 έγραψαν λάθος το όνομά του. Στα 23 ήταν συμπληρωματικός στην Μπαρτσελόνα. Στα 31 είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης των Jazz. Παρόλα αυτά ο Joe Ingles θέλει ακόμη να παίξει στους Adelaide 36ers.