Πρώην πράσινος επέστρεψε στην ενεργό δράση για να παίξει με μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ!

Μία από τις τελευταίες μεγάλες πωλήσεις του... μνημονιακού Παναθηναϊκού στο εξωτερικό αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2015, για να επιστρέψει το 2018 με σκοπό να αγωνιστεί δίπλα σε μεταγραφικό στόχο της... ΑΕΚ! Διαβάστε ποιος είναι.

Πρώην πράσινος επέστρεψε στην ενεργό δράση για να παίξει με μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ!
pao omadiki EUROKINISSI

Η σεζόν 2012-13 ήταν πολύ δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, αφού αναγκάστηκε να αλλάξει τέσσερις προπονητές! Ξεκίνησε με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, για να ακολουθήσουν οι Χουάν Ραμόν Ρότσα, Φάμπρι (με τα λιοντάρια του) και ο Γιάννης Βονόρτας.

Τον Γενάρη του 2013 πραγματοποιήθηκαν ορισμένες από τις χειρότερες μεταγραφές στην ιστορία του "τριφυλλιου" και αναφερόμαστε στους Νίκι Κάιπερ, Χοκίν Εσπάρθα, Γιοχέι Γαζιγιάμα, Θανάση Ντίνα και Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ο τελευταίος ήταν ίσως η μοναδική φωτεινή εξαίρεση.

Παρά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν ο Αργεντινός στον ένα χρόνο που παρέμεινε στον Παναθηναϊκό μέτρησε 15 εμφανίσεις με 6 γκολ και 1 ασίστ. Τον Δεκέμβριο του 2013, ωστόσο, ο Φιγκερόα αποφάσισε να αφήσει τους "πράσινους" και να υπογράψει "χρυσό" συμβόλαιο με την Τζοχόρ από την Μαλαισία, που του απέφερε 1.500.000 δολάρια το χρόνο!

Ο Παναθηναϊκός έλαβε 1.000.000 δολάρια για να παραχωρήσει τον έμπειρο επιθετικό που παρέμεινε στην Τζοχόρ για δυο χρόνια μετρώντας 36 συμμετοχές, 23 γκολ και δυο σερί πρωταθλήματα!

ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ... ΣΚΟΡΑΡΕ

Το 2015 ο Φιγκερόα αποχώρησε από την ενεργό δράση, αφού το σώμα του πλέον δεν ακολουθούσε το μυαλό. Βέβαια, στην Μαλαισία έκανε πολλούς φίλους και λατρεύτηκε από τους φιλάθλους της Τζοχόρ, με αποτέλεσμα τον Νοέμβριο του 2017 να αναλάβει το ρόλο του πρεσβευτή. Έλα όμως που λίγες ημέρες αργότερα έγινε το... μπαμ και βγήκε από τη ναφθαλίνη!

Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου και αποτελεί το επιθετικό δίδυμο της Τζοχόρ μαζί με τον... Περέιρα Ντίας, που ήθελε η ΑΕΚ πριν από ενάμιση χρόνο σε ένα σίριαλ που κράτησε πάνω από ένα μήνα.

Στο ντεμπούτο του μάλιστα (3/2) πέτυχε γκολ κόντρα Κεντά, χαρίζοντας το τρίποντο στην Τζοχόρ που θέλει ξανά το πρωτάθλημα στην Μαλαισία. Να λοιπόν που στα 37 ο Λουτσιάνο έχει μία ακόμα ευκαιρία να γευτεί τη... γλύκα του πρωταθλητή.

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK