Από τα 70 χιλιάρικα της Μαρσέιγ στα... σουβλάκια της Λιβαδειάς

Ο Ζοζέ Ανιγκό είναι πιθανό ν' αναλάβει τον Λεβαδειακό! Ο Γάλλος ποδοσφαιράνθρωπος που επί σειρά ετών υπηρετούσε τη Μαρσέιγ από διάφορα πόστα δεν αποκλείεται ν' αναλάβει το πόστο του προπονητή στους Βοιωτούς.

Από τα 70 χιλιάρικα της Μαρσέιγ στα... σουβλάκια της Λιβαδειάς

Ο Λεβαδειακός έψαχνε για προπονητή και ο Ζοζέ Ανιγκό για νέα δουλειά-πρόκληση. Πόσο πιθανό ήταν οι δυο αυτοί να συναντηθούν; Αρκετά, όπως αποδείχθηκε. Διότι από τη στιγμή που ο 56χρονος Γάλλος προτάθηκε στους Βοιωτούς και υπήρξε η πρώτη επαφή, το νερό μπήκε κι άρχισε να κυλάει στ' αυλάκι.

Τα τελευταία χρόνια οι άνθρωποι του Λεβαδειακού έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη γαλλική αγορά, επιλέγοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές από εκεί (Καπό, Μεντί, Γιουσούφ, Καραμπουέ, Μπελγκαζουανί, Κονέ, Ζιτό) και ο Ανιγκό τούς προτάθηκε για την τεχνική ηγεσία. Ακόμη η δουλειά δεν έχει κλείσει, παρόλα αυτά υπάρχει σύγκλιση σε όλα τα πεδία.

Όσοι δεν ξέρουν, πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος της Μαρσέιγ επί σειρά ετών. Έχει διατελέσει από προπονητής, διαχειριζόμενος προσωπικότητες όπως ο Βαλμπουενά και ο Ζινιάκ, μέχρι τεχνικός διευθυντής και αρχισκάουτερ της Ολιμπίκ στην Αφρική. Στο τελευταίο πόστο του αμειβόταν με 70 χιλιάδες ευρώ το μήνα! Έφυγε οριστικά τον Οκτώβριο του 2016 μετά τις αναδιαρθρώσεις που αποφασίστηκαν στο δυναμικό.

Από τ' ακριβά εστιατόρια δίπλα στο μαρσεγέζικο λιμάνι, θα τρώει -ενδεχομένως- στα φημισμένα ψητοπωλεία της Λιβαδειάς.

AP Photo/Claude Paris

News 24/7

24MEDIA NETWORK