Ανάσα για Αλαφούζο-ΠΑΟ απο Παππά

Η δήλωση του Νίκου Παππά πως θα επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστες - καναλάρχες Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζο -μια εκκρεμότητα που υπήρχε καιρό- διευκολύνει αφάνταστα τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, με το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε, ώστε να μην μπει σε κίδνυνο και η υπόθεση αδειόδοτησης της ομάδας

Ανάσα για Αλαφούζο-ΠΑΟ απο Παππά

Μαρινάκης, Αλαφούζος, Σαββίδης αποτελούν τους προέδρους ιδιοκτήτες των 3 ομάδων της ελληνικής ποδοσφαιρικής Big 4. Ήταν όμως και οι τρεις από τους τέσσερις (ο Θοδωρής Κυριακού του ΑΝΤ1 ο 4ος) υπερθεματιστές-καναλάρχες που απέκτησαν τηλεοπτικές άδειες στον σχετικό διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε στις 2 Σεπτέμβρη.Είχαν μάλιστα καταθέσει και την 1η δόση ως όφειλαν με βάση τις ημερομηνίες, ωστόσο ήρθε η απόφαση του ΣτΕ που άλλαξε άρδην... τοπίο και δεδομένα.

Πως μπορεί το ένα να έχει σχέση με το άλλο, την δεδομένη στιγμή: ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (29/12) πως θα επιστραφούν τα χρήματα που κατέβαλαν οι τέσσερις υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες. Και μ ιλάμε για πολύ σημαντικά ποσά αν αναλογιστεί κανείς πως ο Μαρινάκης είχε σκάσει 24,5 εκατ. ευρώ, ο Σαββίδης 20,5 εκατ. ευρώ και ο Αλαφούζος 14,5 εκατ. ευρώ! Το τι θα συμβεί με τα εν λογω χρηματά τους μάλλον δεν θα πρέπει πλέον να τους ανησυχεί ( και τόσο), μετά την δημόσια τοποθέτηση Παππά.

"Τα χρήματα που έχουν καταβληθεί ως πρώτη δόση για τις άδειες, είναι προφανές ότι με τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, διότι στο νομικό σύμπαν αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι στη βάση του οποίου νομικά εμείς μπορούμε να κινηθούμε, θα επιστραφούν. Θα ληφθούν όλες οι κατάλληλες νομικές ενέργειες για να συμβεί αυτό".

Και συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς: " Δύσκολα θα μπορούσε να κατατάξει κάποιος τους υπερθεματιστές στους ημετέρους. Από την αρχή αυτής της διακυβέρνησης, Γενάρης 2015 μέχρι τώρα, έχουν εισπραχθεί πάνω από 60 εκατομμύρια από το τέλος χρήσης συχνοτήτων και το φόρο διαφήμισης. Μιλώ για φόρους ψηφισμένους οι οποίοι δεν καταλογίζονταν...".

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης, θα δουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των εταιρειών τους τα χρήματα που είχαν δώσει και αντιστοιχούσαν στην πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπό προϋποθέσεις αυτό σημαίνει για τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας στον Παναθηναϊκό, με οφειλές ενός και δύο μηνών και καθυστερήσεις δόσεων σε παλιές ρυθμίσεις - σήμερα επιβεβαιώθηκε η χθεσινή αποκάλυψη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ και του Contra.gr για την προσφυγή του Εσιέν για 651.000 ευρώ, πιθανότατα δε να μην είναι η μοναδική προσφυγή - πως μπορεί να ανασάνει. Να καλύψει τις εκκρεμοτητές του και να μην βάλει σε κίνδυνο την υπόθεση αδειοδότησης.

Ενδεχομένως μάλιστα η επιστροφή της 1ης δόσης στους υπερθεματιστές-καναλάρχες, να αλλάξει κάποια δεδομένα και όσον αφορά στο διαθέσιμο μεταγραφικό μπάτζετ σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ενόψει Ιανουαρίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK