Τα MEGAλα ντέρμπι τα έχει η τηλεόραση

Η συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Σταύρο Ψυχάρη, τα σενάρια για το Mega και ο Αλαφούζος.

Τα MEGAλα ντέρμπι τα έχει η τηλεόραση

Σε λίγες, πλέον, ώρες αρχίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και στο μενού των... ορεκτικών περιλαμβάνονται και οι τηλεοπτικές άδειες και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί μετά την περίφημη δημοπρασία και τους τέσσερις υποψήφιους καναλάρχες.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΨΥΧΑΡΗ-ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αυτό τον καιρό έχει "πολλά στο κεφάλι του", όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός και τα θέματα με την εμπλοκή του ονόματός του στην αποκαλούμενη ως "εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου", αλλά και η ενασχόλησή του με το χώρο των Media έχοντας εξασφαλίσει μία εκ των τεσσάρων αδειών.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση με τον επί σειρά ετών εκδότη, Σταύρο Ψυχάρη, μόνο απαρατήρητη μπορεί να περάσει. Ειδικά όταν υπάρχει στη μέση το... Mega.

Οι δύο άνδρες τα είπαν την Πέμπτη, πιθανότατα να τα πουν και σήμερα (Παρασκευή), ουδείς γνωρίζει το αντικείμενο της κουβέντας, ωστόσο είναι φυσιολογικό να γίνονται υποθέσεις για το Μεγάλο Κανάλι. Δεν παύει να είναι "μαγαζί-γωνία", παρά τα σοβαρά προβλήματα που το ταλανίζουν τους τελευταίους μήνες και δεν θα είναι έκπληξη αν περιλαμβάνεται στα επιχειρηματικά πλάνα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΜΕ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

Ο Σταύρος Ψυχάρης, όσο κι αν είναι αδόκιμος όρος, είναι "γάτα" στο χώρο των εκδόσεων και των ΜΜΕ. Τα τελευταία χρόνια, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει ταχθεί κατά του Τσίπρα και στα Μέσα που διαθέτει παρουσιάζονται κατά καιρούς "καυτά" ρεπορτάζ κατά των Υπουργών ή του ίδιου του πρωθυπουργού.

Πρόσφατα και συγκεκριμένα πριν από τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, φρόντισε να "ανοίξει πόλεμο" κατά (και) του Βαγγέλη Μαρινάκη. Θυμίζουμε το "Βήμα της Κυριακής" που επιτέθηκε στον Νίκο Παππά και με πρωτοσέλιδο "Οι καναλάρχες του Παππά", αναφέρθηκε και στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού για τον οποίο στο σχετικό κείμενο τον χαρακτήριζε "εκλεκτό" της κυβέρνησης (όπως φυσικά και τους υπόλοιπους υποψήφιους, πλην του Γιάννη Αλαφούζου, ενώ έθετε το ερώτημα σχετικά με την επιλογή της κυβέρνησης να δίνει τη δυνατότητα στον κ.Μαρινάκη να διεκδικεί τηλεοπτική άδεια την ώρα που έχει "περιπέτειες" με τη δικαιοσύνη.

Πολλοί τότε έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τη γενικότερη στάση του Σταύρου Ψυχάρη ως "συμμαχία" με τον Γιάννη Αλαφούζο, ακολουθώντας την ίδια γραμμή με τον ΣΚΑΪ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το δημοσίευμα του "Βήματος" αναφερόταν στους Μαρινάκη, Καλογρίτσα και Σαββίδη (τον οποίο χαρακτήριζε "τσιγαρά από το Ροστόφ¨) και ουχί στον Αλαφούζο.

Η MEGAΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστοι μήνες και πλέον τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί. Ο κ.Ψυχάρης ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αφορά το Mega (εξάλλου δεν άργησαν να βγουν δημοσιεύματα μετά το τέλος της δημοπρασίας που ενέπλεκαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη με το Mega και την αγορά των εγκαταστάσεών του) είτε κάποια συμμαχία των δύο ισχυρών ανδρών.

Ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το γεγονός πως αποτελεί σημαντική είδηση η συνάντηση Ψυχάρη-Μαρινάκη, πόσο μάλλον αν αυτή επαναληφθεί σήμερα. Το τηλεοπτικό τοπίο θυμίζει λίγο από... Super League με πολλά ντέρμπι και αρκετό παρασκήνιο. Εξάλλου, το γεγονός ότι τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήραν τηλεοπτική άδεια, αυτό από μόνο του είναι αρκετά ιντριγκαδόρικο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει να ασχοληθεί και με αυτό. Η τηλεόραση είναι μεγάλο καράβι και ξέρει από αυτά. Συνάμα είναι και ένα δυνατό "όπλο" και αυτή την περίοδο το αφεντικό του Ολυμπιακού χρειάζεται τα "όπλα" στις διάφορες μάχες που έχει να δώσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτό σημαίνει "απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK