Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Ο οικοδόμος, το μαλλί, η Θύρα 7 και ο... ψυχίατρος

Ο Άγγελος Αναστασιάδης που ανακάλυψε το ταλέντο του, η παρουσία του στη Θύρα 7, η Λίβερπουλ, η... οικοδομή, η "κλοπή" του Πατέρα, το μαλλί, το εξωτερικό και το πρωταθληματικό come back στην ΑΕΚ. Αυτό είναι το άλμπουμ της ποδοσφαιρικής καριέρας του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Ο οικοδόμος, το μαλλί, η Θύρα 7 και ο... ψυχίατρος

Το Contra.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται στιγμές από την πλούσια καριέρα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Σε ηλικία 18 ετών και αφού είχε αγωνιστεί σε διάφορες τοπικές ομάδες, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παίρνει μεταγραφή στην Α.Ε. Νεάπολης και καλείται στη μεικτή ομάδα της Θεσσαλονίκης. Εκεί τον εντοπίζει ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ. Δίνει το "ok" για την απόκτησή του, αλλά λίγο αργότερα η συνεργασία του με τον Δικέφαλο τελειώνει. Ο Χριστοδουλόπουλος βρίσκει προπονητή στον ΠΑΟΚ τον Νίκο Καραγεωργίου, ο οποίος τού δίνει την πρώτη του ευκαιρία και φορά τη φανέλα του Δικεφάλου.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΥΡΑ 7

Όντας πιτσιρικάς, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, το "γαυράκι" όπως τον αποκαλούσαν στο χωριό του στα Διαβατά, παρακολουθεί μαζί με τη Θύρα 7 τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Έπαιζε από τότε μπάλα, στη Νέαπολη. Στον ΠΑΟΚ πήγε 1,5 χρόνο μετά κατόπιν εισήγησης του Άγγελου.

Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΑΙ Ο... ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

Το γυαλί στις σχέσεις με τον Δικέφαλο του Βορρά άρχισε να ραγίζει όταν η Λίβερπουλ ζήτησε να τον τεστάρει. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2006 ο Λάζαρος δέχθηκε πρόταση για να δοκιμαστεί από τους "κόκκινους" του Ράφα Μπενίτεθ. Πήγε στην Αγγλία χωρίς να ενημερώσει τον ΠΑΟΚ, ενώ λίγες μέρες μετά στην ΠΑΕ έφτασε πρόταση της αγγλικής ομάδας για να τον αποκτήσει έναντι περίπου 600.000 ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε, ο Χριστοδουλόπουλος αντέδρασε και κάπου εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Ο παίκτης προσπάθησε να κερδίσει δικαστικώς την ελευθερία του και με τη σειρά του ο ΠΑΟΚ διέκοψε το συμβόλαιό του για έξι μήνες.

Απ' όλη αυτή την ιστορία χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του: "Προτιμώ να γίνω οικοδόμος παρά να γυρίσω στον ΠΑΟΚ", αλλά και η επιστροφή του στην Τούμπα ζητώντας συγγνώμη για όλα τα παραπάνω. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ουδέποτε τον συγχώρησε, ο Χριστοδουλόπουλος ουδέποτε δέθηκε ξανά με τον ΠΑΟΚ και φυσιολογικά πέρασε το κατώφλι της πόρτας της εξόδου.

Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ακούγεται για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Η προηγούμενη ήταν το 2013, ενώ το καλοκαίρι του 2008 όταν και έφυγε από τον ΠΑΟΚ, οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν μάχη με τον Παναθηναϊκό για να τον αποκτήσουν.

Ο Νικόλας Πατέρας, που ήταν τότε στην προεδρία του "τριφυλλιού", έβαλε προσωπικό στοίχημα να αρπάξει τον παίκτη από τον "αιώνιο" αντίπαλο, κάτι που θα αποτελούσε πλήγμα στο γόητρο του Ολυμπιακού. Αλήστου μνήμης οι συναντήσεις του Πατέρα με τον Χριστοδουλόπουλο στο κότερο του πρώτου και η... "απαγωγή" του την κρίσιμη μέρα που είπε το "ναι" στο τριφύλλι.

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Όπως προαναφέραμε, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν προσωπική μεταγραφή του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος του είχε αδυναμία σαν ποδοσφαιριστή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που του έταξε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο -πράσινου χρώματος- σε περίπτωση που καθιερωθεί στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Όταν αυτό έγινε, με αποκορύφωμα την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό στο 2-1 του ΟΑΚΑ με τα δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ, μετά από λίγες μέρες ο Χριστοδουλόπουλος αντίκρισε στην Παιανία το δώρο του Πατέρα. Και ο ως λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, το εκτίμησε δεόντως.

"ΣΑΣ Γ@Μ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΛΙ"

Βρισκόμαστε δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του νταμπλ και ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει στην εποχή της εσωστρέφειας και των προβλημάτων. Η ομάδα δεν τσουλάει, οι παίκτες δεν τραβάνε και ο κόσμος αντιδρά. Σε ένα ματς στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θυμάται τον καλό του εαυτό και κάνει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του, σκοράροντας δις.

Στο πρώτο γκολ δεν πανηγύρισε, στο δεύτερο όμως ξέσπασε. έπεσε στο έδαφος, έσφιξε τις γροθιές του και φώναξε "έτσι, με το μαλλί σας γ@μ@ώ!". Προφανώς ήταν απάντηση προς τον κόσμο του τριφυλλιού και όσα είχε ακούσει...

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Τον Γενάρη του 2013 ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό σε ένα από τα πιο "βελούδινα" διαζύγια εκείνης της περιόδου. Οι "πράσινοι" είχαν αρχίσει σιγά-σιγά να μπαίνουν σε περίοδο... μνημονίου και ήθελαν να αποδεσμευτούν από τα μεγάλα συμβόλαια. 'Ενα από αυτά ήταν του Χριστοδουλόπουλου.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός τού έβαλε "πωλητήριο", αλλά δεν ήρθε κάτι καλό και από τη στιγμή που δεν κατάφερε να φέρει πρόταση με χρηματικό κέρδος, αποφάσισε να "χαρίσει" ένα ποσό που ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ και αφορούσε τα δεδουλευμένα του. Ο Χριστοδουλόπουλος ήρθε με μεγάλες προσδοκίες στον Παναθηναϊκό, ο κόσμος περίμενε πολλά από αυτόν, αλλά ολοκλήρωσε τη θητεία του ως ο παίκτης που δεν έδειξε ποτέ το 100% των δυνατοτήτων του.

"ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙ"

Αρκετούς μήνες μετά το τέλος από τον Παναθηναϊκό, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για αυτή τη συνεργασία και εξήγησε γιατί δεν πέτυχε. Συγκεκριμένα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στο θέμα, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου της Εθνικής Ελλάδας την περίοδο του Μουντιάλ της Βραζιλίας, απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν πέτυχε στον Παναθηναϊκό: "Πήραν ένα παίκτη από τον ΠΑΟΚ και ήθελαν να τον αλλάξουν. Γι' αυτό δεν με είδατε τόσα χρόνια. Είχα θράσος, φημιζόμουν για όσα έκανα μέσα στο γήπεδο. Οι προπονητές ήθελαν να με βάλουν σε καλούπι"!

ΤΟ COMEBACK ME ΤΗΝ ΑΕΚ

Το 2016 επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την (επιτυχημένη) θητεία του στην Ιταλία, για λογαριασμό της ΑΕΚ. Τρία χρόνια στη Serie A τον έκαναν πιο ώριμο και πλέον είχε τα ηγετικά χαρακτηριστικά για να βγει μπροστά σε μία ομάδα που αναζητούσε την επιστροφή στο θρόνο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Υπογράφει για 2+1 χρόνια (αχ, αυτό το συν 1) και τη δεύτερη χρονιά, τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, αποτελεί τον βασικό λίθο στο χτίσιμο της πρωταθληματικής ΑΕΚ. Η γκολάρα με Ολυμπιακό, το γκολ στο κύπελλο, το ψαλιδάκι με την ΑΕΛ, στιγμές, highlight ενός εκ των κορυφαίων, αν όχι ο κορυφαίος, παικτών της εφετινής Ένωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK