Ο "ψάρακλας" Κόμπε ήθελε το... αίμα του Τζόρνταν αλλά...

Ορμητικά μπήκε στο πρώτο παιχνίδι του εναντίον του Μάικλ Τζόρνταν ο Κόμπε Μπράιαντ. Ο μόλις 18 χρονών όμως το 1996 Λέικερ πήρε ένα καλό μάθημα από τον απόλυτο μύθο του ΝΒΑ.

Είσαι μόλις 18 ετών... Βγαίνεις στο παρκέ για να αντιμετωπίσεις για πρώτη το μύθο Μάικλ Τζόρνταν... Τι να σκέφτεσαι άραγε;

Να σας πούμε τι σκεφτόταν τουλάχιστον ο Κόμπε Μπράιαντ όταν έγινε αυτό στο μακρινό πια 1996. Ο Τζόρνταν ήταν τότε ο απόλυτος θεός του ΝΒΑ και ο Κόμπε ένα μυξιάρικο 18 ετών που είχε απλώς όνειρα.

"Αυτό που είχα στο μυαλό μου είναι ότι ήθελα να τον καταστρέψω τον τύπο. Και δεν μου καιγόταν καρφί για το αν ήμουν 18 ετών, ήθελα αίμα" εκμυστηρεύτηκε 21 χρόνια μετά ο κορυφαίος Λέικερ της τελευταίας 20ετίας.

"Πήρε την μπάλα στη γωνία, έκανε μία από τις γνωστές προσποιήσεις με πέρασε και κάρφωσε. Γελούσα! Το είχα δει τόσες πολλές φορές και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το υπέστην. Μετά από αυτό ήταν "οκ, ας δουλέψουμε τώρα!".

Για την ιστορία, οι Μπουλς επικράτησαν με 129-123 στην παράταση. Ο Τζόρνταν είχε 30 πόντους, ο Κόμπε...5 (σε 10 λεπτά συμμετοχής). Ηταν, όμως, ακόμη "ψαράς".

AP Photo/Kevork Djansezian

Podcasts

Ποιος θα πάρει αυτό το Champions League;

Τρεις δημοσιογράφοι του Contra.gr κλείνονται γρήγορα στο στούντιο μετά τις τελευταίες προκρίσεις στα προημιτελικά και εκτίθενται προβλέποντας την ομάδα που θα το σηκώσει στη Μαδρίτη.