Έτσι γυρίζει ο Τζόελ Κάμπελ στον Ολυμπιακό

Μπορεί να επιστρέψει ο διεθνής Κοσταρικανός που τα είχε "σπάσει" τη σεζόν 2013-2014 στον Πειραιά με 43 συμμετοχές, 11 γκολ κι άλλες τόσες ασίστ; Η απάντηση είναι "ναι", με ένα μεγάλο "αλλά". Το Contra.gr έχει το αποκαλυπτικό παρασκήνιο της υπόθεσης. Διαβάστε ακόμη σε ποιον μπορεί να μπει "σφήνα" ο Λοΐκ Ρεμί!

Έτσι γυρίζει ο Τζόελ Κάμπελ στον Ολυμπιακό

Αν υπάρχει άλλος ξένος ποδοσφαιριστής που να εξιτάρει τους φίλους του Ολυμπιακού σε επίπεδα... Κέβιν Μιραλάς, αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζόελ Κάμπελ. Ο διεθνής Κοσταρικανός άσος, ο οποίος την περίοδο 2013-2014 είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα, ως δανεικός από την Άρσεναλ.

Είναι γεγονός ότι από εκείνο το καλοκαίρι, οι αρμόδιοι του συλλόγου κινήθηκαν για την επέκταση του δανεισμού του ή ακόμη και για την αγορά του, ωστόσο, ο ίδιος ήθελε να πάει κάπου καλύτερα και δεν ήταν θετικός σε μια τέτοια εξέλιξη, ενώ και οι απαιτήσεις των «κανονιέρηδων» ήταν πολύ μακριά από τα ελληνικά δεδομένα.

Ο 25χρονος σήμερα Κάμπελ, ο οποίος μετά από το πέρασμά του από τον Πειραιά, αγωνίστηκε ως δανεικός σε Βιγιαρεάλ, Σπόρτινγκ, αλλά και φέτος με τη Μπέτις, βρήκε θέση στην ενδεκάδα του Αρσέν Βενγκέρ, αλλά για λίγο. Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, πρόπερσι καθιερώθηκε από ένα σημείο και μετά στο σύλλογο του Λονδίνου πραγματοποίησε 19 συμμετοχές, ενώ είχε αγωνιστεί και κόντρα στον Ολυμπιακό σε εκείνο το 0-3 του «Καραϊσκάκης» που στοίχισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Είναι γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του και το καλοκαίρι, καθώς η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη του επιθυμούσε και ξαναείδε με καλό μάτι την επιστροφή στους πρωταθλητές Ελλάδας, όπου συγκριτικά με τις άλλες ομάδες που αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν με 11 γκολ και 11 ασίστ σε 43 συμμετοχές. Ανάλογη επίδοση ως τώρα δεν έχει πετύχει ποτέ και πουθενά ο διεθνής ποδοσφαιριστής (74 συμμετοχές, 14 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα).

Αναφορικά με το αν θα μπορούσε να γίνει κάτι στην παρούσα φάση, η απάντηση είναι «ναι», υπάρχει, ωστόσο, ένα μεγάλο «αλλά». Ο Κάμπελ που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι κι έχει ήδη τη δυνατότητα να υπογράψει όπου επιθυμεί ενόψει καλοκαιριού, είναι ευπρόσδεκτος στον Πειραιά, αλλά όχι και σε θέση να προσφέρει άμεσα.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Από το ξεκίνημα της σεζόν έως τώρα έχει παίξει ως τώρα μόλις σε τέσσερα παιχνίδια με τη φανέλα της Μπέτις (ένα γκολ, μία ασίστ), καθώς ταλαιπωρήθηκε από διαδοχικούς τραυματισμούς. Μέχρι τις αρχές Οκτώβρη έμεινε εκτός δράσης λόγω μιας αρθροσκόπησης στο γόνατο, έπαιξε μόλις σε τρία ματς και τέθηκε ξανά νοκ άουτ λόγω σοβαρού διαστρέμματος. Ακόμη δεν έχει επιστρέψει στη δράση και στο υποθετικό σενάριο ότι τον αποκτά τώρα ο Ολυμπιακός είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσει να αγωνιστεί. Οι σχετικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα χρειαστεί περίπου έναν ακόμη μήνα για να επανέλθει στη δράση.

Με άλλα λόγια, αν οι «ερυθρόλευκοι» κινηθούν εντός του μήνα για την απόκτησή του, θέλοντας να προλάβουν τους άλλους μνηστήρες ενόψει καλοκαιριού που μένει ελεύθερος, μπορούν να τον κάνουν δικό τους, αλλά όχι... μόνο! Μπορεί να έρθει ως δεύτερη επιλογή για τα άκρα της επίθεσης, μαζί με μια έτοιμη επιλογή που θα μπορεί να αποδώσει άμεσα. Το σενάριο για Μιραλάς και Κάμπελ μοιάζει ονειρικό για κάθε οπαδό του Ολυμπιακού, ωστόσο, η ρεαλιστική προσέγγιση αναφέρει ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες...

Όσο για τον 31χρονο Γάλλο διεθνή Λοΐκ Ρεμί της Λας Πάλμας, ο οποίος, επίσης, παίζει ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για την επίθεση, κάποιοι που ξέρουν λένε ότι διεκδικεί τη θέση του... Μιραλάς. Με άλλα λόγια, είναι πιθανό να αποκτηθεί ένας από τους δύο, με τον Βέλγο που είναι σαφώς πιο δύσκολη περίπτωση, να αποτελεί προτεραιότητα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK