Έχουν όντως "χοντρό" παρασκήνιο τα ντέρμπι!

Το Contra.gr ξεσκονίζει τα κόκκινα "off the record" αρχεία του και παρουσιάζει διάφορα σκηνικά που έχουν εκ τυλιχθεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα παιχνίδια Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Έχουν όντως "χοντρό" παρασκήνιο τα ντέρμπι!

Ντέρμπι έχει την Κυριακή (6/11, 19.03). Το ελληνικό "κλάσικο", το ματς το οποίο περιμένουν πώς και πώς Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί. Η αλήθεια είναι ότι τούτη η εβδομάδα κύλησε πολύ ήρεμα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" είχαν και το παιχνίδι με την Αστάνα να προετοιμάσουν.

Δεν έχουν γίνει από πλευράς Μπέντο οι "πύρινες" ομιλίες για το ντέρμπι με το "τριφύλλι". Απλώς με κάποιες του κινήσεις απέδειξε από την αρχή της εβδομάδας ότι περισσότερο είχε το μυαλό του στον Παναθηναϊκό παρά στο ματς του Καζακστάν με όλο αυτό το ροτέισον που έκανε.

Το Contra.gr αποφάσισε να ασχοληθεί με την προϊστορία των αγώνων Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Όχι όμως με αριθμούς, στατιστικά, νίκες, ισοπαλίες, ήττες και γκολ, αλλά με ορισμένα ωραία σκηνικά που εκτυλίχθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα παιχνίδια. Να ασχοληθεί με διάφορες ιστορίες που άλλες είδαν το φως της δημοσιότητας και άλλες όχι. Ας δούμε κάποιες που ξεχωρίσαμε την τελευταία δεκαετία…

"Ρε, τι… μπόμπες; Εγώ θα τους βάλω… μπόμπα"!

Στις 18 Μαρτίου 2012 ο Ολυμπιακός πάει στο ΟΑΚΑ για να "κλειδώσει" το πρωτάθλημα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είναι το παιχνίδι που είχε γίνει πρόωρη… Ανάσταση με τις μολότοφ και το ξύλο που έπεσε ανάμεσα σε οπαδούς του "τριφυλλιού" και τα ΜΑΤ. Υπήρχαν ένα σωρό διακοπές. Προτού ο Τάσος Κάκος οδηγήσει τις δύο ομάδες οριστικά στα αποδυτήρια, είχαν γίνει κάποια… διαλείμματα λόγω ρίψης αντικειμένων και μολότοφ! Ο Αμπντούν λοιπόν στα αποδυτήρια γύρισε και είπε στους συμπαίκτες του. "Πάμε να παίξουμε. Τι πετάνε; Μπόμπες (σ.σ. αυτή τη λέξη είπε ακριβώς); Εγώ να δείτε μια… μπόμπα που θα πετάξω", έλεγε ο Αλγερινός και εκείνοι του έλεγαν να χαλαρώσει λίγο, γιατί στις κερκίδες γινόταν "πόλεμος". Τελικά, όταν ξανάρχισε το ματς κατάφερε και σκόραρε στο 51’, άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό και πανηγύρισε κλωτσώντας τις διαφημιστικές πινακίδες, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στην εξέδρα. Το παιχνίδι διεκόπη οριστικά και οι Πειραιώτες το πήραν με 0-3.

Ο… ξεχασιάρης Ζίκο και ο "πιστολέρο" Μήτρογλου

Νοέμβριος του 2009. Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραίσκάκη που ήταν προγραμματισμένο για τις 29 του μηνός. Πολλές οι απουσίες για τον Ζίκο, με αποτέλεσμα να βάλει αρκετές "ρεζέρβες". Μία από τις πολλές κουβέντες που είχε πει ο Βραζιλιάνος πριν από εκείνο το 2-0 όπου ο Μήτρογλου είχε πετύχει δύο γκολάρες στον Τζόρβα, ήταν "να είστε επαγγελματίες στην προπόνηση και τότε θα παίξετε". Όλοι ήταν επαγγελματίες, εκτός από έναν. Ποιος ήταν αυτός; Ο ίδιος ο… Ζίκο. Δύο φορές εκείνη την εβδομάδα είχε πάει με μισή ώρα καθυστέρηση στην προπόνηση. Προφανώς τον είχε πλακώσει το πάπλωμα.

Αγύριστα κεφάλια ο Μίτσελ και τα "παιδιά" του

Στις 2 Μαρτίου 2014 ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό, τέσσερις μέρες μετά το θριαμβευτικό 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μίτσελ σκόπευε να κάνει ένα μίνι ροτέισον στο ντέρμπι ενόψει της ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ, αλλά έμεινε τόσο ενθουσιασμένος από την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στο πρώτο ματς του Φαλήρου, με αποτέλεσμα να βάλει ακριβώς την ίδια ενδεκάδα που είχε ξεζουμιστεί με τους Άγγλους και κόντρα στον Παναθηναϊκό! Ούτε έναν δεν άλλαξε. Αυτό που έχει τη σημασία του είναι ότι ενώ ο Μίτσελ τους έβλεπε ότι δεν τραβούσαν στην προπόνηση, τους έπιασε έναν-έναν παραμονή του ντέρμπι και όλοι του είπαν ότι μπορεί να υπολογίζει πάνω τους για το "κλάσικο". Τα… παιδιά του όμως έμειναν από βενζίνη. Ήρθε και η ιστορία με την κατάρρευση του Ολαϊτάν που τους έκοψε για τα καλά τα πόδια. Τελικό αποτέλεσμα; 0-3 υπέρ του Παναθηναϊκού…

"Ματ, με το… εργαλείο σου θα σκοράρεις"!

Όταν λέμε βέβαια "εργαλείο" δεν εννοούμε κάποιο αυτοκίνητο ή μία μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Εννοούμε τα πλούσια "προσόντα" του Ντάρμπισαϊρ. Ήταν κάπως… χαρισματικός από τον Θεό σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός του. Δύο-τρεις μέρες πριν από το παιχνίδι της 21ης Μαρτίου 2010, ο Ματ κάνει ντους στο Ρέντη μετά από μία προπόνηση. Σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός πήγαινε από το κακό στο χειρότερο (σ.σ. εκείνη τη χρονιά τερμάτισε 5ος), ένας συμπαίκτης του Ματ μπήκε στα αποδυτήρια για να κάνει μπάνιο και όταν είδε τον Άγγλο, του είπε για… πλάκα: "Με αυτό το… εργαλείο που έχεις στα πόδια σου θα τον "καρφώσεις" τον Παναθηναϊκό"! Τελικά, όντως με γκολ στο 67’ έδωσε στον Ολυμπιακό μία νίκη που ήταν περισσότερο νίκη γοήτρου.

Με "όπλο" τις… πράσινες εφημερίδες

Στις 13 Ιανουαρίου 2008 ο Ολυμπιακός φέρνει 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα, με το "τριφύλλι" να είναι ανώτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Την επόμενη μέρα οι πράσινες εφημερίδες έχουν "οργιάσει" και προειδοποιούν για... πάρτι τέσσερις μέρες αργότερα στο ματς Κυπέλλου που ακολουθούσε ανάμεσα στις δύο ομάδες πάλι στο Φάληρο. Ο Τάκης Λεμονής, οι συνεργάτες του και κάποιοι παλαιότεροι μέσα στην ομάδα είχαν δείξει όλα αυτά τα πρωτοσέλιδα στους παίκτες για να τους "φτιάξουν". Τελικό σκορ; 4-0 υπέρ του Ολυμπιακού με γκολ των Λούα Λούα, Τοροσίδη, Κοβάσεβιτς και Νούνιες!

Ακόμα δεν το έχει συνειδητοποιήσει!

Κι όμως, έχουν περάσει δύο χρόνια και ακόμα δεν το έχει συνειδητοποιήσει 100% ο Τάσος Αυλωνίτης ότι στις 26 Οκτωβρίου 2014 με μία κεφαλιά είχε δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με 1-0. Τότε είχε μπει στο 58’ στη θέση του τραυματία Μποτία και στο αμέσως επόμενο λεπτό σκόραρε! Του πήρε καιρός για να καταλάβει τι συνέβη (αν έχει καταλάβει κιόλας). Ο Αυλωνίτης που γενικότερα είναι ένα παιδί πολύ χαμηλών τόνων, ποτέ δεν πούλησε… μούρη στους κολλητούς του ή στους συμπαίκτες του. Ακόμα και τώρα που δεν ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό (σ.σ. πάει πάντως και κάνει τις θεραπείες του στο Ρέντη), όταν τον ρωτούν για εκείνο το γκολ, πάντοτε λέει ότι το βλέπει και το ξαναβλέπει στο βίντεο και δεν το πιστεύει. Το φοβερό είναι ότι έχασε λίγο την επαφή με την πραγματικότητα τη στιγμή που πέτυχε το τέρμα. Νόμιζε ότι ήταν απλώς ένα όνειρο και τίποτε άλλο. Πραγματικά δεν είχε πάρει χαμπάρι τι είχε κάνει εκείνη τη στιγμή.

Α.Β.

News 24/7

24MEDIA NETWORK