Γιατί... ξέθαψε Πάρντο και απέκλεισε τον Καρίμ

Έκπληξη ακόμη και στους παίκτες του Ολυμπιακού προκάλεσε η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να βγάλει από τη... ναφθαλίνη τον Φελίπε Πάρντο. Έκπληξη προκάλεσε επίσης η απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να αφήσει εκτός 18άδας Ανσαριφάρντ, Γκιλιέρμε, Ποντένσε και Σισέ. Το Contra.gr έχει το ζεστό παρασκήνιο...

Γιατί... ξέθαψε Πάρντο και απέκλεισε τον Καρίμ

Έκπληξη, ακόμη και μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, προκάλεσε η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς ν' ανασύρει από τη ναφθαλίνη τον Φελίπε Πάρντο, ο οποίος ως τώρα δεν είχε παίξει λεπτό σε επίσημο ματς και μάλιστα να του δώσει φανέλα βασικού κόντρα στον Λεβαδειακό.

Είναι γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε τελευταία στιγμή τις αποφάσεις του για την ενδεκάδα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, καθώς Παρασκευή και Σάββατο, όσοι άρχισαν με αντίπαλο τη Μπέρνλι αρκέστηκαν σε αποθεραπεία.

Σε ό,τι αφορά τον Κολομβιανό εξτρέμ, πάντως, όπως λένε εκείνοι που ξέρουν το παρασκήνιο, η απόφαση του κόουτς ήταν στο πλαίσιο της τελευταίας ευκαιρίας. Ο μήνας την Κυριακή είχε 26, η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται την Παρασκευή (31/8) και ο Πάρντο πήρε μία ακόμη ευκαιρία, πιθανότατα την τελευταία.

Δεν την εκμεταλλεύθηκε, αντικαταστάθηκε από το ημίχρονο, αφού ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητος και κάπου εδώ αναμένεται να γραφτούν οι τίτλοι τέλους. Λογικά, θα βρεθεί μια φόρμουλα για να αλλάξει φανέλα. Θέμα δανεισμού του, πάντως, δεν υφίσταται, μιας και μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι. Συν ότι καταλαμβάνει θέση ξένου.

ΟΙ... 8 ΞΕΝΟΙ

Αυτό το τελευταίο έπαιξε ρόλο για να μείνουν εκτός 18άδας ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο Παπέ Σισέ. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Ολυμπιακός έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή στο ρόστερ του 8 (!) μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές. Τους δύο προερχόμενους από τη Γαλλία πιτσιρικάδες (Σισέ, Καμαρά, με καταγωγή από Σενεγάλη και Γουινέα αντίστοιχα), τον Κολομβιανό Πάρντο, τον Τυνήσιο Μεριά, τον Αιγύπτιο Χασάν, τον Ισραηλινό Νάτχο και τους δύο Ιρανούς, Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί (σ.σ. πληροφορίες από την πατρίδα του αναφέρουν πως είτε θα μείνει ελεύθερος, είτε αυτό έχει συμβεί ήδη εδώ και μερικές ημέρες). Με την υποσημείωση ότι οι πρώτοι δύο έχουν δικαίωμα να ανήκουν στο ρόστερ, παρότι ξένοι, επειδή είναι κάτω των 23 ετών.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που είναι υποχρεωτικό στη 18άδα να βρίσκονται μάξιμουμ πέντε μη κοινοτικοί, κάποιοι έπρεπε να μείνουν εκτός. Ο Χατζισαφί είναι ούτως ή άλλως εκτός πλάνων εδώ και μέρες, με τους Ανσαριφάρντ - Σισέ να τον ακολουθούν στην εξέδρα στο ματς της Κυριακής.

Ο Καρίμ κατάλαβε ύστερα από αυτή την εξέλιξη, σε συνδυασμό και με την παρουσία του Χασάν στο τερέν για ένα ημίχρονο, πως θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για να φέρει πρόταση εντός των προσεχών ημερών. Το αν θα τη βρει, είναι μια άλλη ιστορία που το τέλος της θα το γνωρίζουμε σύντομα.

Αναφορικά με τον Γκιλιέρμε και το γιατί βρέθηκε ξανά εκτός 18άδας, αποτελεί καθαρά επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς. Θεωρεί ότι ο αρχηγός της Εθνικής Ισραήλ έχει ενταχθεί περισσότερο και καλύτερα στο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει, ενώ ο Βραζιλιάνος παρότι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης, θέλει ακόμη το χρόνο του.

Ο τέταρτος της παρέας που δεν βρέθηκε ούτε στον πάγκο ήταν ο Ντανιέλ Ποντένσε, οποίος έβγαλε κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο έπειτα από τον αγώνα της Πέμπτης και η τεχνική ηγεσία θέλησε να τον φρεσκάρει ενόψει της ρεβάνς στο "Τερφ Μουρ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK