Γιατί ο Μαρτίνς επέμεινε για τον Αχμέντ Χασάν

Διπλή άφιξη στον Ολυμπιακό. Μετά τον Βραζιλιάνο κόφτη Γκιλιέρμε ετοιμάζει βαλίτσες για Πειραιά και ο Αιγύπτιος φορ Αχμέντ Χασάν μετά την επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς. Για ποιους λόγους ο Πορτογάλος θέλει τόσο πολύ τον φορ της Μπράγκα; Τι γίνεται με Καρίμ, Γκερέρο και Μάνο; Οι λεπτομέρειες στο Contra.gr (STATS+VIDEO)

Braga's Ahmed Hassan celebrates after scoring the opening goal during the Europa League group F soccer match between SC Braga and FC Groningen at the Municipal stadium in Braga, Portugal, Thursday, Oct. 1, 2015.  (AP Photo/Paulo Duarte)
Braga's Ahmed Hassan celebrates after scoring the opening goal during the Europa League group F soccer match between SC Braga and FC Groningen at the Municipal stadium in Braga, Portugal, Thursday, Oct. 1, 2015. (AP Photo/Paulo Duarte) AP PHOTO/PAULO DUARTE

Από σαράντα κύματα πέρασε η μεταγραφή του Αχμέντ Χασάν «Κόκα» ή «Κούκα» μέχρι να ρίξει άγκυρα στον Πειραιά, κάτι που αναμένεται να συμβεί εντός των προσεχών ημερών.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός της Μπράγκα για τον οποίο πριν από λίγο καιρό είχε υπάρξει μέχρι και διάψευση από πλευράς Ολυμπιακού, λόγω της ψυχρότητας που δημιουργήθηκε -προσωρινά όπως φαίνεται- με τον μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες, επανήλθε στο προσκήνιο και φέρεται έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους".

Χωρίς μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές να έχει υπάρξει η παραμικρή επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο 25χρονος φορ, ετοιμάζει βαλίτσες για τη χώρα μας και αναμένεται να έρθει έως αύριο (Παρασκευή 17/8) για τα περαιτέρω.

Πολύς κόσμος αναρωτιέται ποιος είναι ο λόγος που ο Ολυμπιακός αποκτά έναν ακόμη επιθετικό πρώτης γραμμής από τη στιγμή που ο Καρίμ Ανσαριφάρντ παραμένει κάτοικος Ρέντη, ενώ έχουν αποκτηθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού και οι Γκερέρο, Μάνος.

Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο Αχμέντ Χασάν αποτελεί επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τον έχει ζητήσει καιρό τώρα κι επιμένει για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Γνωρίζει πολύ καλά τον διεθνή άσο από την κοινή τους πορεία στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και δη στη Ρίο Άβε. Υπό τις οδηγίες του νυν προπονητή του Ολυμπιακού, ο υψηλόσωμος φορ (1.91) είχε πραγματοποιήσει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του με 12 γκολ σε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Ο λόγος, ωστόσο, που κάνει τον 48χρονο κόουτς να ζητά επιτακτικά την απόκτησή του είναι τα διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, σε σύγκριση με τον Γκερέρο ή τον Ανσαριφάρντ. Ο «Κόκα» είναι φορ περιοχής, ικανός στο ψηλό παιχνίδι κι ακόμη ικανότερος με τη μπάλα στα πόδια. Παρά το ύψος του διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, προσόν που του επιτρέπει να είναι επικίνδυνος απέναντι σε «κλειστές» άμυνες.

Γιατί ο Μαρτίνς επέμεινε για τον Αχμέντ Χασάν

Δεν είναι ο πολύ κινητικός επιθετικός που θα βγει από την περιοχή να καλύψει μεγάλες αποστάσεις και να τρέχει ασταμάτητα όπως ο Ισπανός Γκερέρο, αλλά μέσα στην αντίπαλη περιοχή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και αποτελεσματικός. Τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που έχει ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" και δεν έχουμε λόγο να μην τον πιστέψουμε.

Πρόκειται, άλλωστε, για έναν εν ενεργεία διεθνή ποδοσφαιριστή, συμπαίκτη του «πολύ» Σαλάχ και του Ουάρντα, για τον οποίο έγινε τεράστιο θέμα ότι «κόπηκε» από την τελική λίστα του Μουντιάλ της Ρωσίας, παρότι ήταν στην προεπιλογή. Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αιγύπτου μετράει σε επίπεδο Ανδρών 18 συμμετοχές και 5 γκολ.

Πριν από δύο καλοκαίρι η αξία του είχε εκτοξευθεί στα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πλέον έπεσε στα 2, με τον Πέδρο Μαρτίνς να εκτιμά πως σύντομα μέσα από την παρουσία του με τον Ολυμπιακό θα ακολουθήσει ανοδική τροχιά.

Αναφορικά με το ποιου τη θέση θα πάρει στο ρόστερ, αν προκύψει πρόταση πώλησης του Ανσαριφάρντ, η απάντηση μοιάζει αυτονόητη. Αν συνεχίσει, όμως, ο Ιρανός εκείνος που περισσεύει είναι ο Δημήτρης Μάνος, τον οποίο διεκδικούν ως τώρα (με μορφή δανεισμού) ΟΦΗ, Άρης και Πανιώνιος).

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της συμφωνίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αχμέτ Χασάν θα υπογράψει ως δανεικός για έναν χρόνο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί οψιόν αγοράς. Το συμβόλαιό του με τη Μπράγκα, από την οποία ο Ολυμπιακός πήρε τον το καλοκαίρι του 2015 τον Φελίπε Πάρντο, ενώ έχει παραχωρήσει τον Μπρούνο Βιάνα και τον Ντιόγκο Φιγκέιρας. Με άλλα λόγια υπάρχει ενεργός δίαυλος επικοινωνίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Ιβηρική, πρόκειται για μια κλεισμένη μεταγραφή, η οποία θα ακολουθήσει (με κάποιες ώρες διαφορά) αυτή του Βραζιλιάνου μέσου Γκιλέρμε Τόρες (27) της Ντεπορτίβο, ο οποίος όπως ήδη διαβάσατε, ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο ΑΧΜΕΝΤ ΧΑΣΑΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK