Γιατί ο Μπέντο ενεργοποίησε τον Τσόρι

Δεν είναι μόνο ο κρεβατωμένος Καρντόσο που τέθηκε εκτός μάχης και... έφερε τον Τσόρι Ντομίνγκες στην αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς στην Κύπρο. Τι άλλο κρύβεται πίσω από την απόφαση του Πάουλο Μπέντο να πάρει μαζί του τον Αργεντινό!

Γιατί ο Μπέντο ενεργοποίησε τον Τσόρι

Έκπληξη πρώτου μεγέθους αποτέλεσε η απόφαση του Πάουλο Μπέντο να ενεργοποιήσει τον Τσόρι Ντομίνγκες ενόψει της αναμέτρησης με τον ΑΠΟΕΛ το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης. Ο Πορτογάλος κόουτς, ο οποίος έχει να χρησιμοποιήσει τον Αργεντινό άσο από τις 26 Οκτωβρίου και το ματς Κυπέλλου με τον Πλατανιά, τον συμπεριέλαβε στην αποστολή που αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης.

Αυτό συνέβη λίγες ημέρες μετά από το σοκ που υπέστη ο 35χρονος παίκτης, λόγω της διάρρηξης στο σπίτι του, γεγονός που τον έχει αναγκάσει να μένει με την οικογένειά του σε ξενοδοχείο, μέχρι να βρει άλλη οικεία σε πιο ασφαλή τοποθεσία. Τι άλλαξε ξαφνικά και ο Ντομίνγκες θα... ξεσκονίσει τα παπούτσια του;

Δύο λόγοι οδήγησαν τον 47χρονο τεχνικό σε αυτή την απόφαση. Ο πρώτος έχει να κάνει με την ξαφνική απουσία του Όσκαρ Καρντόσο. Ο Παραγουανός επιθετικός, ο οποίος συγκέντρωνε πιθανότητες να παίξει ακόμη και βασικός στο "ΓΣΠ", ταλαιπωρείται από γρίπη, δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Τρίτης και μοιραία έμεινε εκτός. Κι επειδή άλλος επιθετικός δεν υπάρχει, για τον πάγκο έστω, ο Μπέντο επέλεξε τον Τσόρι, ενώ υπολογίζει και τον πιτσιρικά Ανδρούτσο.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τον... συμβολικό χαρακτήρα της αναμέτρησης. Ο Τσόρι είναι ο παίκτης που με δικό του γκολ, κόντρα στην Αρούκα, χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό και την παρουσία στους ομίλους του Europa League. Μέχρι τώρα, όμως, δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό στα πέντε παιχνίδια που προηγήθηκαν. Ο Μπέντο τον θεωρεί περισσότερο... επιθετικό και λιγότερο χαφ, γι' αυτό και αποφεύγει να τον χρησιμοποιεί στη θέση του Φορτούνη, μιας και δεν συμμετέχει σχεδόν καθόλου στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Όπως είχε πει παλιότερα και ο Πιέρ Ισά, ο Τσόρι είναι περισσότερο κρυφός φορ, παρά οργανωτής, άσχετα αν λόγω τεχνικής κατάρτισης και εμπειρίας μπορεί να αναλάβει και το ρόλο του μαέστρου. Ως μια έξτρα λύση για την επίθεση, λοιπόν, τον παίρνει μαζί και θα τον έχει στον πάγκο, ενώ αν χρειαστεί θα τον ρίξει στη "μάχη".

Ενόψει Γενάρη, πάντως, πολλά μπορούν να αλλάξουν και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο Αργεντινός μπαλαντέρ να μείνει κι εκτός λίστας UEFA, για να ανοίξει θέση που θα καλύψει, όπως όλα δείχνουν, ο Φελίπε Πάρντο. Ο Κολομβιανός εξτρέμ, αν δεν αλλάξει φανέλα στο χειμερινό παζάρι με δεδομένο και το ενδιαφέρον της Τράμπζονσπορ, θα προστεθεί στη νέα ευρωπαϊκή λίστα, άρα κάποιος πρέπει να του παραχωρήσει τη θέση του. Αυτός θα είναι ή ο Τσόρι ή ο Μάριν, με τη διαφορά, όμως, ότι ο Ντομίνγκες είναι στα 35 και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, ενώ ο Γερμανός 27 και με τριετές συμβόλαιο.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Από 'κει και πέρα, οι απουσίες των Ομάρ και Ρέτσου από την αποστολή για τον ΑΠΟΕΛ, περιορίζει τις λύσεις του Πάουλο Μπέντο σχετικά με τις εναλλακτικές επιλογές στην άμυνα. Πέρα από τη δεδομένη παρουσία του Φιγκέιρας στο δεξί άκρο της άμυνας και του Ντε λα Μπέγια στο αριστερό, θα πρέπει να καλυφθεί και η απουσία του τιμωρημένου Μποτία στα στόπερ. Πιο πιθανή είναι η επιλογή του Μπρούνο Βιάνα με δεύτερο πλάνο τη συμμετοχή του Αλεξί Ρομαό, που έπαιξε στόπερ και στο ματς Κυπέλλου με τα Χανιά.

Εναλλακτική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας θα είναι ο Τσιμίκας, για το κέντρο της άμυνας συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και ο 18χρονος Νικολάου (σ.σ. αριστεροπόδαρος στόπερ), ενώ στην Κύπρο θα ταξιδέψει και ο πιτσιρικάς γκολκίπερ Σκαφίδας, ο οποίος θα "κοπεί" από τη 18άδα, αφού βασικός θα παίξει ο Λεάλι και στον πάγκο θα καθίσει ο Χουτεσιώτης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο Πάουλο Μπέντο ήθελε να του δώσει ανάσες ενόψει και του δύσκολου αγώνα της Δευτέρας στους "Ζωσιμάδες" με τον ΠΑΣ. Τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ένας εκ των Ρομαό, Καμπιάσο με πιθανότερο τον πρώτο.

ΓΕΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έξω Καρντόσο - Μάριν, μέσα Τσόρι και... Σκαφίδας

News 24/7

24MEDIA NETWORK