Ο "αεράτος" Πασιένσια, ο Ρομαό και ο ξενερωμένος Φορτούνης

Σε τρία “ερυθρόλευκα” πρόσωπα μπορεί να εστιάσει κανείς αναφορικά με τη φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα. Μπορεί να μιλάμε για ένα ματς προετοιμασίας, ωστόσο, από το μυαλό του Πάουλο Μπέντο πέρασαν διάφορες σκέψεις.

Ο "αεράτος" Πασιένσια, ο Ρομαό και ο ξενερωμένος Φορτούνης

Ο Πορτογάλος κόουτς ήθελε να τσεκάρει όχι μόνο το βαθμό ετοιμότητας κάποιων παικτών του, αλλά και τη διάθεσή τους. Και στα δύο σκέλη υπήρξαν ορισμένοι που τα πήγαν πολύ καλά, αλλά όχι όλοι. Εκείνος που κατά γενική ομολογία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και ξεχώρισε και με τα γκολ, αλλά και με τη συνολική του παρουσία ήταν ο Γκονσάλο Πασιένσια.

Ο νεαρός επιθετικός ανάγκασε ακόμη και τους αντιπάλους να του βγάλουν το καπέλο. Παρουσίασε στοιχεία πολύ σύγχρονου φορ. Με διαρκή κίνηση, καλή τεχνική, γρήγορες επιλογές, ακόμη πιο γρήγορη εκτέλεση. Όλοι όσοι τον είδαν έλεγαν ότι “και αύριο είναι έτοιμος να μπει και να παίξει...”. Λογικά δεν θα αργήσουμε να τον δούμε και σε επίσημο ματς, αν ο Όσκαρ Καρντόσο χρειαστεί κι άλλο χρόνο για να βρει τα πατήματά του...

Ο δεύτερος που συζητήθηκε ήταν ο Αλεξί Ρομαό. Ο Γάλλος μέσος είχε “αρχοντική” παρουσία ως κόφτης. Άνετος με τη μπάλα, απλός στο παιχνίδι, έξυπνος στις αλληλοκαλύψεις, με δύο λέξη “ουσιαστικός” και “αξιόπιστος”. Όσοι είχαν την ευκαιρία να τον τσεκάρουν, έλεγαν πως “όταν λείπει ο Μιλιβόγεβιτς, ο Μπέντο θα έχει το κεφάλι του ήσυχο”.

Καλές εντυπώσεις άφησαν και οι δύο πιτσιρικάδες, Βούρος και Τσιμίκας που αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας. Ιδιαίτερα ο δεύτερος που πιστεύει πως μπορεί να πάρει γρήγορα την ευκαιρία, λόγω των ενοχλήσεων που έχει ο Ντε Λα Μπέγια, έκανε τα πάντα για να “δείξει”. Σοβαρή και ορεξάτη παρουσία είχε και ο Δημήτρης Σιόβας, ο οποίος, προφανώς, εντείνει τις προσπάθειες για να βγει από τη... ναφθαλίνη.

Εκείνος που για μία ακόμη φορά προκάλεσε ερωτηματικά με την αγωνιστική συμπεριφορά του ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Όσες φορές πήγε η μπάλα στα πόδια του, έκανε τα γνωστά του κόλπα. Από δική του μεγάλη διαγώνια μπαλιά, άλλωστε, προήλθε το πρώτο γκολ του Πασιέντσια. Ο “Φορτού” βρήκε τον Τσιμίκα στην κίνηση, εκείνος γύρισε σωστά την μπάλα παράλληλα με το ύψος της περιοχής και ο Πορτογάλος φορ εκτέλεσε με άνεση.

Το θέμα είναι πως για μία ακόμη φορά ο Φορτούνης έδειχνε να μην έχει διάθεση. Έμοιαζε ξενερωμένος. Υπήρχε στο παιχνίδι μόνο όταν η μπάλα ήταν στην κατοχή του. Χωρίς αυτήν έμοιαζε να κάνει αγγαρεία... Μπορεί να θεώρησε τη χθεσινή του παρουσία σε ένα φιλικό προπόνησης ως “καψώνι”, αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός της τεχνικής ηγεσίας.

Για την ιστορία, την ενδεκάδα με την οποία παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης που στάθηκε αξιοπρεπέστατα κι έχασε αρκετές ευκαιρίες, αποτελούσαν οι Χουτεσιώτης- Βούρος, Νικολάου, Σιόβας, Τσιμίκας- Ρομαό, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης- Φορτούνης, Μανθάτης- Πασιένσια σε διάταξη 4-3-2-1.

ΓΕΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι τρεις "παλιοί" που "τρελαίνουν" τον Μπέντο!
Τα πρώτα γκολ του Πασιένσια

News 24/7

24MEDIA NETWORK