Ο Κατάι έκοψε τον δρόμο του Βιέρα για Ολυμπιακό

Ο Ούγκο Βιέρα βρέθηκε 2 φορές κοντά στο λιμάνι το καλοκαίρι αλλά δεν ήρθε ποτέ παρότι άρεσε. Γιατί "έχασε" από τον Πασιένσια, τι ρόλο έπαιξε η πώληση από τον Ερυθρό Αστέρα του πρώην "ερυθρόλευκου" Κατάι και η σχέση του agent Γκονσάλβες.

Ο Κατάι έκοψε τον δρόμο του Βιέρα για Ολυμπιακό

Όπως εντυπωσιακά τελείωσε την περυσινή σεζόν, άλλο τόσο ξεκίνησε την τρέχουσα ο 28χρονος Πορτογάλος επιθετικός, Ούγκο Βιέρα, με τον Ερυθρό Αστέρα. Πέρυσι πέτυχε 21 γκολ σε 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας, φέτος έχει ξεκινήσει με 6 γκολ σε 7 συμμετοχές.

Πέρυσι βρέθηκε πολύ κοντά στον Ολυμπιακό. Μάλιστα πηγές από τη γειτονική χώρα, υποστηρίζουν ότι εάν έμενε ο Μάρκο Σίλβα ή αναλάμβανε νωρίτερα την τεχνική ηγεσία ο Πάουλο Μπέντο, ο Πορτογάλος φορ θα φορούσε ήδη την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Την "ερυθρόλευκη" του Πειραιά πιο συγκεκριμένα...

Δεν είναι μόνον η κοινή μανατζερική "στέγη" που συνδέει τους τρεις Πορτογάλους (βλ. Κάρλος Γκονσάλβες). Ο Βιέρα έχει δεδομένα θετική απήχηση στην "ερυθρόλευκη" κοινότητα. Και γιατί δεν ήρθε τότε το καλοκαίρι; Ήταν που ήταν περίεργη η μεταγραφική περίοδος και το καλοκαιρινό "παζάρι" για τον Ολυμπιακό, ήρθε να "δέσει" και η επιμονή του Ερυθρού Αστέρα. Η ομάδα του Βελιγραδίου δεν ήθελε να παραχωρήσει κάποιον σημαντικό της παίκτη στα προκριματικά για την είσοδο στους ομίλους Champions League ή Europa League.

Ο Ερυθρός Αστέρας αγωνίστηκε με Λουντογκόρετς (26/7 το πρώτο ματς και 2/8 η ρεβάνς) για τον τρίτο προκριματικό του Champions League, με τη Σασουόλο (18/8 το πρώτο ματς και 25/8 η ρεβάνς) για τα playoffs του Europa League. Άλλωστε, ενδιάμεσα αυτών είχε φύγει ένας βασικός παίκτης τους, ο Λουίς Ιμπάνιες. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ, Λουίς Ιμπάνιες, όντως προτάθηκε κι εξετάστηκε από τον Ολυμπιακό αλλά ο Μάρκο Σίλβα ποτέ δεν ενθουσιάστηκε, ενώ ο Βίκτορ Σάντσεθ είχε τις δικές του επιλογές.

Τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου πάντως εξελίχθηκε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Κάταϊ, Βιέρα και... Πασιένσια. Από τον Ερυθρό Αστέρα έπρεπε να φύγει μόνον ένας εκ των δύο πρώτων. Αυτός που θα έφερνε περισσότερα χρήματα στα ταμεία. Ο Κάταϊ ήταν να πάει αρχικά στη Θέλτα με 2.500.000 ευρώ - από σπόντα δε βρέθηκε αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό - τελικά πήγε στην Αλαβές με 2.000.000 ευρώ.

Κατά συνέπεια ο Βιέρα έμεινε στο Βελιγράδι, με τον Ολυμπιακό να επιλέγει τον Πασιένσια. Άλλωστε δεν μπορούσε να φύγει άλλος, καθώς οι διοικούντες την ομάδα του Βελιγραδίου θεώρησαν ότι θα (δια)ταρασσόταν το μείγμα του πρωταθλητισμού, με το κενό δεύτερου βασικότατου παίκτη τους που φεύγει τελευταίες ημέρες να αναπληρώνεται δύσκολα.

Σύμφωνα πάντως με την μανατζερική πιάτσα (και όχι μόνο) ο 28χρονος στράικερ δεν έχει φύγει από το "ερυθρόλευκο" ραντάρ. Όσο βάζει γκολ, οι θετικές ψήφοι ενισχύονται και το όνομά του θα ξαναπέσει στο τραπέζι το Γενάρη ή το ερχόμενο καλοκαίρι. Ενδεχομένως χωρίς τόσο ασφυκτικά περιθώρια...

News 24/7

24MEDIA NETWORK