Ο Μπέντο είχε κόψει Μποκανί για Καρντόσο!

Ο Αφρικανός "κίλερ", που έχει κάνει "πράματα και θάματα" στο Βέλγιο με τις φανέλες των Άντερλεχτ και Σταντάρ Λιέγης, είχε βρεθεί μία ανάσα από τον Ολυμπιακό, αλλά βρέθηκε ένας άνθρωπος να τον "κόψει". Τι λένε τις τελευταίες ώρες στο Βέλγιο για το παρασκήνιο του deal.

Ο Μπέντο είχε κόψει Μποκανί για Καρντόσο!

Και ξαφνικά... Μποκανί. Από εκεί που όλα έδειχναν ότι στο Ζέεφελντ δεν θα είχαμε νέες αφίξεις ποδοσφαιριστών, ο Ολυμπιακός κινήθηκε μυστικά και κατάφερε να "ψήσει" την Ντιναμό Κιέβου και τον 31χρονο Αφρικανό επιθετικό.

Οι "ερυθρόλευκοι" κάτω από τη μύτη πολλών φέρνουν τη Δευτέρα (19/6) στην Ελλάδα τον Μποκανί για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και δεν αποκλείεται να έρθει στην Αυστρία την Τρίτη (20/6) μαζί με τους διεθνείς ή το αργότερο την Τετάρτη (21/6) για να πιάσει κατευθείαν δουλειά.

Ο Χάσι ήταν αυτός που επέμενε για την απόκτησή του. Τον ήξερε από την Άντερλεχτ και τον ήθελε σαν τρελός. Του είχε έρθει στα χέρια του μία λίστα με επιθετικούς (π.χ. τον Τζόρτζεβιτς της Λάτσιο), αλλά αποδείχθηκε ότι τον Μποκανί επιθυμούσε για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης.

Έχει μπόλικο παρασκήνιο η ιστορία γύρω από τον Αφρικανό και είναι σίγουρο ότι όσο περνούν οι μέρες θα βγαίνουν όλο και περισσότερα στοιχεία για το πώς κατάφερε ο Ολυμπιακός να κινηθεί τόσο μυστικά και από εκεί που δεν φαινόταν κάτι στον ορίζοντα, αποκτάει έναν ποδοσφαιριστή που σαφέστατα χτυπάει αμέσως την πόρτα της ενδεκάδας.

Στο μεταξύ, τα σενάρια είναι πολλά. Μάλιστα δεν έρχονται από την Ουκρανία (ανήκει στην Ντιναμό Κιέβου από το καλοκαίρι του 2013), αλλά από το Βέλγιο, εκεί όπου έφτιαξε το όνομά του. Τι κυκλοφορεί στο Βέλγιο τις τελευταίες ώρες;

Γενικότερα εμπλέκονται αρκετοί μάνατζερ με τον Μποκανί, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός μας Ενροτό (έχει πελάτη τον Μιραλάς, είχε παλιά τον Μιλιβόγεβιτς, είχε και τον Περέιρα).

Η πρώτη πληροφόρηση που έφτασε στα αφτιά μας αναφέρει ότι ο Μπέσνικ Χάσι στη λίστα που είχε παραδώσει με παίκτες στη διοίκηση, είχε ψηλά τα ονόματα των Ντεφούρ της Μπέρνλι και Οφόε της Λέγκια για τα χαφ. Στο ψάξιμο λοιπόν για τον Οφόε έπεσε γερά στο τραπέζι και το όνομα του... Μποκανί για την επίθεση από την πλευρά του παίκτη.

Και κάπως έτσι φαίνεται πώς κινήθηκαν οι διαδικασίες για την απόκτηση του 31χρονου Κονγκολέζου φορ. Ο βασικός μάνατζερ του Αφρικανού (ο Ενροτό), εκπροσωπεί και τον Οφόε. Και για να ανοίξουμε σε αυτό το σημείο μία παρένθεση, οι πληροφορίες από το Βέλγιο αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έχει παρατήσει την περίπτωση του Οφόε, αλλά την δουλεύει υπομονετικά. Κλείνει η παρένθεση και επανερχόμαστε στον Μποκανί.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε λοιπόν ο Ενροτό. Τι άλλο προέκυψε από το Βέλγιο; Ότι το... χεράκι του στην όλη ιστορία έχει βάλει και ο (πρώην φίλος του Ενροτό;) Φάλι Ραμαντάνι (μάνατζερ Χάσι) που έχει παρτίδες με την Ντιναμό Κιέβου. Γενικώς, δούλεψε αρκετός κόσμος για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή. Ρόλο έπαιξαν φυσικά και ο Ουσίγιος, και ο Χάσι. Λέγεται ότι ο νέος κόουτς των Πειραιωτών έχει μιλήσει μαζί του εδώ και πολλές μέρες.

Το καλύτερο ωστόσο το αφήσαμε για το τέλος. Ο Μποκανί θα μπορούσε ήδη να φοράει τα ερυθρόλευκα. Θα μπορούσε να είχε κατακτήσει ήδη ένα πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες.

Ο Αφρικανός είχε φτάσει πολύ κοντά στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά υπήρξε ένας άνθρωπος μέσα στον σύλλογο που δεν τον ήθελε! Ποιος ήταν αυτός; Ο... Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος επέμενε ότι ο Όσκαρ Καρντόσο θα ήταν πιο χρήσιμος από τον Μποκανί και κάπως έτσι στις 31 Αυγούστου 2016 έπιασε λιμάνι ο Παραγουανός και ο Κονγκολέζος έφυγε δανεικός για την Χαλ.

Το θέμα είχε αποκαλύψει ο Ευάγγελος Μίχος στη στήλη του με τον τίτλο "Διάλεξε Καρντόσο αντί Μποκανί".

AP Photo/Alberto Saiz

News 24/7

24MEDIA NETWORK