Οργή του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στον Πειραιά

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στον Πειραιά είχε μέσα απειλές, βία, εκφοβισμό και ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε για όσα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης στους δρόμους του Πειραιά, εκδίδοντας ανακοίνωση.

Αποτυχημένη χαρακτήρισε το κυβερνών κόμμα την "προσπάθεια τραμπούκων να ματαιώσουν την εκδήλωση", συμπληρώνοντας πως ο πλούτος του διαλόγου που αναπτύχθηκε ήταν η "η καλύτερη απάντηση" σε απειλές και βία.

Όλο το κείμενο: "Η προσπάθεια τραμπούκων να ματαιώσουν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με ομιλητή τον Ε. Τσακαλώτο έπεσε στο κενό. Η μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση, αλλά και ο πλούτος του διαλόγου που αναπτύχθηκε είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούν ότι με τις απειλές και τη βία θα εκφοβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Στις προσφυγικές και λαϊκές γειτονιές του Πειραιά δεν έχουν θέση οι οπαδοί της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής, ούτε οι τραμπούκοι του Μαρινάκη".

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.

Longread

Ελλάδα-Ρωσία 1-0: "10 και 11 πέφτουν για πεν."

Μετά από 25 χρόνια, ο δημιουργός Νιόπλιας, ο σκόρερ Μαχλάς και ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου Γιάννης Καραλής αναπολούν και διηγούνται στο Contra.gr την ιστορία της τεράστιας νίκης επί των Ρώσων (1-0).