Όταν ο Μάρκοβιτς προκάλεσε... έμφραγμα στο Φάληρο

Ο Λαζάρ Μάρκοβιτς έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να βαφτίσει ο Μίτσελ «Άγιο» τον Ρομπέρτο! Διαβάστε για τη μεγάλη νύχτα που ο Σέρβος εξτρέμ συστήθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θυμηθείτε τις σπουδαίες επεμβάσεις του Ισπανού κίπερ που χάρισε μια ιστορική νίκη στην ομάδα του Πειραιά.

Όταν ο Μάρκοβιτς προκάλεσε... έμφραγμα στο Φάληρο

O Λαζάρ Μάρκοβιτς αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία ονόματα που απασχολούν μεταγραφικά τον Ολυμπιακό. Στα 24χρόνια του έχει προλάβει να ζήσει πάνω στο χορτάρι όσα άλλοι δεν έχουν καταφέρει σε όλη τους την ποδοσφαιρική ζωή. Στα 19 του ως ένα από τα κορυφαία ταλέντα του σερβικού ποδοσφαίρου, είχε πάρει μεταγραφή από την Παρτιζαν για τη Μπενφίκα με αντάλλαγμα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Από τότε η μετοχή του έκανε διαδοχικά limit up. Ένα χρόνο αργότερα, μάλιστα, η Λίβερπουλ πλήρωσε 25 για να τον κάνει δικό της! Στα 20 του. Τη χρονιά, ωστόσο, που έπαιξε με τη φανέλα των «αετών» της Λισσαβώνας πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του και στον Πειραιά. Κάποιοι τον θυμούνται από τότε και τρίβουν τα χέρια τους στην ιδέα ότι -αν όλα πάνε καλά στις διαπραγματεύσεις- θα φορέσει σύντομα τη φανέλα των «ερυθρολεύκων».

Γυρίζοντας πίσω το χρόνο, σταματάμε το ημερολόγιο στις 5 Νοεμβρίου του 2013. Ο Μάρκοβιτς δεν χρειάστηκε χρόνο παρά το νεαρό της ηλικίας του να πάρει φανέλα βασικού στη Μπενφίκα, χάρη στο σπάνιο ταλέντο του. Ως 11αδάτη επιλογή και δη αριστερός εξτρέμ βρέθηκε και στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» ως αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League.

Απέναντί του η ομάδα του Μίτσελ, του Ρομπέρτο, του Σαβιόλα, του Φουστέρ, του Μήτρογλου. Δίπλα του παικταράδες, όπως οι Γκαράι και Λουιζάο στην άμυνα, ο Νεμάνια Μάτιτς με τον Έντσο Πέρες στον άξονα, ο Γκαϊτάν στο απέναντι «φτερό» και ο -γνωστός μας- Όσκαρ Καρντόσο -στα ντουζένια του- στην κορυφή της επίθεσης.

Με τον Μάρκοβιτς αέρα... πραγματικό, οι «αετοί» χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, ο Ρομπέρτο έχει κατεβάσει ρολά και τελικά ο Ολυμπιακός νικά με 1-0 χάρη σε γκολ του Κώστα Μανωλά από εκτέλεση κόρνερ του Χοσέ Χολέμπας. Ο Μάρκοβιτς με το νούμερο 50 στην πλάτη, έχει χάσει τα άχαστα σ' εκείνο το παιχνίδι, καθώς από πλευράς ταχύτητας είναι άπιαστος, αλλά λίγο η ατυχία και... πολύ ο Ρομπέρτο λένε απανωτά «όχι», στον Σέρβο άσο και τους συμπαίκτες του!

Τελικά, ο Μάρκοβιτς αντικαταστάθηκε στο 73ο λεπτό από τον συμπατριώτη του Τζούριτσιτς (σ.σ. πλέον παίζει στη Σασουόλο), προς γενική ανακούφιση, καθώς ήταν μακράν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Μπενφίκα του «πολύ» Ζόρζε Ζεσούς, αλλά -ευτυχώς για τον Ολυμπιακό- και ο πιο άτυχος της βραδιάς.

Έπειτα από το τέλος εκείνου του αγώνα, ο Ρομπέρτο έχει ξαπλώσει στο έδαφος και πανηγυρίζει με σφιγμένες τις γροθιές, καθώς εξόφλησε... γραμμάτιο απέναντι στη Μπενφίκα (σ.σ. τον είχαν διώξει ως αποτυχημένο όταν φόρεσε τη φανέλα της), ενώ ο Μίτσελ έκανε δηλώσεις που έγραψαν ιστορία.

«Απόψε για μας ο Ρομπέρτο ήταν κάτι παραπάνω από Άγιος. Στην ιεραρχία δεν ξέρω τι είναι πάνω από τον Άγιο. Ίσως ο Πάπας!» ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα. Διαβάστε αναλυτικά τι είχε δηλώσει ο Ισπανός τεχνικός για τις επεμβάσεις του συμπατριώτη του κίπερ απέναντι στον Μάρκοβιτς και τους άλλους άσους της Μπενφίκα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού θυμούνται από τότε τι έκανε με τη μπάλα ο Σέρβος ακραίος, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αγωνιστεί σε Φενέρ, Σπόρτινγκ, Χαλ και Άντερλεχτ...

Για την ιστορία ο Μάρκοβιτς κοστολογείται σήμερα 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μετράει 22 συμμετοχές και 3 γκολ με την Εθνική Σερβίας.

Θυμηθείτε το γκολ του Μανωλά στο Ολυμπιακός-Μπενφίκα 1-0:

Θυμηθείτε τις καλύτερες επεμβάσεις του... Άγιου Ρομπέρτο σε εκείνη τη συγκλονιστική αναμέτρηση:

Οι δηλώσεις του Μίτσελ μετά από το 1-0 επί της Μπενφίκα για τον Ρομπέρτο:

Δείτε τα καλύτερα του Σέρβου winger Λαζάρ Μάρκοβιτς:

News 24/7

24MEDIA NETWORK