Ποιον είδε ο Ολυμπιακός πριν τον Οσκαρ Γκαρθία

Ποιον Πορτογάλο προπονητή "τσέκαρε" ο Ολυμπιακός πριν καταλήξει στον Οσκαρ Γκαρθία, πώς έγινε η επαφή και γιατί στην Πορτογαλία πιστεύουν ότι η περίπτωσή του μπορεί να παίξει ξανά στο μέλλον.

Vitoria head coach Pedro Martins awaits the start of the Europa League group I soccer match between FC Salzburg and Vitoria SC in the Arena in Salzburg, Austria, Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Vitoria head coach Pedro Martins awaits the start of the Europa League group I soccer match between FC Salzburg and Vitoria SC in the Arena in Salzburg, Austria, Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Kerstin Joensson) AP

Tο φλερτ του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς τείνει να γίνει διαχρονικό. Γιατί; Διότι ο 47χρονος Πορτογάλος τεχνικός βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο των "ερυθρόλευκων" στα τέλη του Δεκεμβρίου όταν ο πρωταθλητής Ελλάδας αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Τάκη Λεμονή.

Πορτογαλικές πηγές αναφέρουν ότι σ' αυτήν την επαφή, η οποία έγινε τηλεφωνικά, ο Μαρτίνς εξήγησε ευγενικά στους ανθρώπους που επικοινώνησαν μαζί του (και με τον ατζέντη του) ότι δεν θα μπορούσε να αφήσει στα κρύα του λουτρού την Γκιμαράες μεσούσης της σεζόν (και ενώ το συμβόλαιό του εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι).

Ανάλογη ήταν και η απάντηση στην επαφή που έγινε τον Σεπτέμβριο όταν ο Ολυμπιακός αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Μπέσνικ Χάσι. Οι άνθρωποι των πρωταθλητών είχαν εξηγήσει τότε στον Πορτογάλο ότι τον θελούν αφενός γιατί έχουν διαπιστώσει ότι μπορεί να αντέξει στην πίεση και αφετέρου διότι παράλληλα με τη δουλειά του στο κοουτσάρισμα μπορεί να αναδείξει νέους, ταλαντούχους παίκτες (κάτι που έκανε και στη Ρίο Αβε και στην Γκιμαράες).

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο όλα τα παραπάνω του τα είχαν εξηγήσει και δια ζώσης καθώς έγινε από μέρους τους ταξίδι στην Πορτογαλία.

Από την Πορτογαλία, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αναζητήσει και πάλι προπονητή σύντομα (απίθανο πάντως από τη στιγμή που ο Οσκαρ Γκαρθία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019) τότε ο Μαρτίνς θα είναι πρώτο φαβορί!

Δεν είναι δύσκολο, φυσικά, να εξηγήσει κανείς αυτήν την προτίμηση. Από τον πάγκο του Ολυμπιακού έχουν περάσει ουκ ολίγοι Πορτογάλοι προπονητές (Ζαρντίμ, Περέιρα, Μάρκο Σίλβα, Μπέντο) οι οποίοι άφησαν συνολικά θετικό έργο. Αλλοι, δε, ενθουσίασαν (ο Μάρκο Σίλβα κατά κύριο λόγο).

Ο 47χρονος Μαρτίνς, που έχει ως... ψωμοτύρι το 4-2-3-1 και παίζει σχεδόν πάντα επιθετικά το θέλει πολύ ενώ το καλοκαίρι θα είναι ελεύθερος.

Ν.Γ.

AP Photo/Kerstin Joensson

News 24/7

24MEDIA NETWORK