Ποιους έβγαλε στη σέντρα ο Πέδρο Μαρτίνς

Ποιους παίκτες του Ολυμπιακού σημάδεψε με τις προειδοποιητικές βολές του ο Πορτογάλος προπονητής μετά από το 4-0 με αντίπαλο την Αϊντχόβεν. Τι τον ενόχλησε περισσότερο και ποια κίνησή του θεωρεί ότι δεν έπιασε τόπο; Το Contra.gr έχει το αποκαλυπτικό παρασκήνιο (VIDEO).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Πέδρο Μαρτίνς EUROKINISSI

Προειδοποιητικές βολές σε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του εξαπέλυσε αμέσως μετά από το τέλος της αναμέτρησης με την Αϊντχόφεν ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μάσησε τα λόγια του έπειτα από τη δεύτερη 4άρα που δέχθηκε η ομάδα του (σ.σ. είχε προηγηθεί εκείνη του Σαββάτου από τη Γκενκ) με αποτέλεσμα ν' αφήσει αιχμές εναντίον ποδοσφαιριστών του και δη εκείνων που ήρθαν από τον πάγκο στην αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας.

" Ήμασταν πολύ καλοί για περίπου 60-65 λεπτά, αλλά στα τελευταία 20 λεπτά τα χαλάσαμε όλα. Στα πρώτα λεπτά θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Ήμασταν "σφιχτοί" ως ομάδα, αλλά προς το τέλος χαλαρώσαμε και δεχθήκαμε τα τέσσερα γκολ. Πραγματικά, αν δει κάποιος την εικόνα μας στα πρώτα 60 λεπτά, είναι άδικο το σκορ", είπε αρχικά ο 48χρονος κόουτς και πέρασε στην επίθεση:

" Αυτό δεν γίνεται να συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Το έχουμε ξαναδεί φέτος στην προετοιμασία και θέλω να προειδοποιήσω κάποιους παίκτες ότι αν θέλουν να μπουν στην ενδεκάδα θα πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά".

Για να συμπληρώσει:

" Υπάρχουν κάποιοι που όντως δουλεύουν πολύ καλά και δεν είναι δυνατόν να μένουν στο τέλος τα λάθη που έκαναν άλλοι παίκτες. Πρέπει να δούμε αυτούς που όντως παλεύουν και δουλεύουν για να μείνουν στην ενδεκάδα".

Να θυμίσουμε ότι κόντρα στην ομάδα του Φαν Μπόμελ, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Γιαννιώτη -Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκα - Καμαρά, Μπουχαλάκη - Ποντένσε, Φορτούνη, Βρουσάι - Γκερέρο, ενώ από το 60' και μετά αγωνίστηκαν οι Χριστοδουλόπουλος, Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδης, Πάρντο, Χατζισαφί, Σισέ, Ανδρούτσος, Μασούρας.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό από τη στιγμή που το σκορ ήταν 0-0 μέχρι το 68ο λεπτό με καλή απόδοση κι έγινε 4-0 μέχρι το 79ο, ο καθένας μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι ο Πέδρο Μαρτίνς φωτογράφισε κάποιους από εκείνους που μπήκαν στο γήπεδο στη διάρκεια κι όχι από το ξεκίνημα του αγώνα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ορισμένα πρωτοκλασάτα ονόματα...

Γι' αυτό αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε "κάποιους που θέλουν να μπουν στην ενδεκάδα". Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός υπήρξαν ατομικά λάθη ή αδράνεια και από παίκτες που ο ίδιος ο προπονητής επέλεξε για την ομάδα, όπως συνέβη με τον Ποντένσε στη φάση του 1-0 και τον Μιράντα στο 2-0.

Από 'κει και πέρα στο 2-0 και το 3-0 έχει καθυστερήσει να καλύψει (και) ο Λάζαρος, ενώ στο 4-0 φέρει σοβαρή ευθύνη ο Σισέ που χάνει εντελώς μπάλα και αντίπαλο. Προφανώς, όμως, ο προπονητής εστιάζει την κριτική του στη γενικότερη συμπεριφορά και διάθεση κάποιων παικτών κι όχι μόνο σε λάθος επιλογές πάνω στο χορτάρι, κάτι σύνηθες, ειδικά σε περίοδο προετοιμασίας.

Δεν έχει και πολύ άδικο, άλλωστε, από τη στιγμή που άλλη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός μέχρι το 65ο λεπτό κι εντελώς διαφορετική στη συνέχεια, όπου κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Στο αυριανό (Πέμπτη 26/7) φιλικό με την τουρκική Γκεζτέπε (19.00) οι επιλογές του κόουτς που περιμένει άμεσα του Αράο, Μεριά και όχι μόνο, θα φανερώσουν ακόμη περισσότερα...

Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, ότι μετά από το φιλικό του Σαββάτου με τη Γκενκ και πριν από εκείνο με τους Ολλανδούς ο Πέδρο Μαρτίνς συγκέντρωσε τους παίκτες του και τους έδειξε τα λάθη τους με τη βοήθεια του DVD. Οι -συγκεκριμένες- παρατηρήσεις του, ωστόσο, μάλλον δεν έπιασαν τόπο κι αυτό τον ενόχλησε ακόμη περισσότερο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK