Πώς από 4ος ο Ανσαριφάρντ έγινε 1ος!

Το παρασκήνιο της παραμονής του Ιρανού και η ατάκα στους συμπαίκτες του. Ο Στ.Γεωργακόπουλος θυμάται τι έγινε το καλοκαίρι στην επίθεση του Ολυμπιακού, μετράει τα γκολ που έχουν πετύχει Εμενίκε, Ανσαριφάρντ, Τζούρτζεβιτς, Μπεν και εξηγεί γιατί ο Ιρανός είναι πλέον βασικός με το σπαθί του...

Πώς από 4ος ο Ανσαριφάρντ έγινε 1ος!

Ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιρινού μπάτζετ, κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, διατέθηκε από πλευράς Ολυμπιακού για την ενίσχυση της επίθεσης. Αν γυρίσουμε το χρόνο λίγο πιο πίσω, ο Μπράουν Ιντέγε έκανε, από τον Γενάρη και με καθυστέρηση ενός χρόνου (σ.σ. είχε απορριφθεί αντίστοιχη πρόταση από τη διοίκηση τον Γενάρη του 2016) πραγματικότητα το όνειρο της μετακόμισης στην Κίνα για να φουσκώσει απότομα τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο "πολύς" Παραγουανός Όσκαρ Καρντόσο, έχοντας περισσότερα από 200 γκολ στο ενεργητικό του, βρήκε πιο πολλές φορές ως "ερυθρόλευκος" τα αντίπαλα δοκάρια. Κάπως έτσι, στο τέλος της σεζόν και μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν ο μοναδικός φορ στο ρόστερ, παρέα με τον πιτσιρικά Ανδρούτσο...

Ο 27χρονος Ιρανός, για την απόκτηση του οποίου δόθηκε "μάχη" τον χειμώνα μεταξύ της "Big 4" και τελικά, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε στην κούρσα μέχρι την τελευταία μέρα, προτίμησε το δρομολόγιο Νέα Σμύρνη - Πειραιάς, πρόλαβε να πετύχει 5 γκολ στο διάστημα του δεύτερου γύρου.

Μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά σε γενικές γραμμές ανταποκρίθηκε. Από την άλλη, είναι γεγονός ότι ο Ολυμπιακός συνολικά δεν έκανε καλό β' γύρο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μπέντο αντικαταστάθηκε τον Μάρτιο με τον Τάκη Λεμονή.

Οι "ερυθρόλευκοι" δαπάνησαν γύρω στα 2,5 εκατομμύρια για να αγοράσουν τον Εμενίκε από τη Φενέρ, ενώ άλλα τόσα πήγαν στην Παρτιζάν για τον Ούρος Τζούρτζεβιτς. Μαζί με τις ετήσιες απολαβές των δύο στράικερ (σ.σ. του Νιγηριανού υπολογίζονται στα 2 εκατ. ευρώ "καθαρά" ετησίως), συν την εφορία, δαπανήθηκε ένα πολύ σημαντικό ποσό για να "γεμίσει" η επίθεση.

Παράλληλα, ο Μπέσνικ Χάσι ενεργοποίησε τη λύση του Μπεν που επέστρεψε από δανεισμό (σ.σ. πρώην συμπαίκτης του Καρίμ στον Πανιώνιο), τον οποίο, μάλιστα, είχε βασικό στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν...

ΜΟΛΙΣ 10 ΓΚΟΛ ΑΠΟ 4 ΣΤΡΑΪΚΕΡ...

Αισίως, μπήκαμε στον Νοέμβρη και ο Ολυμπιακός έχει πάρει από τους επιθετικούς του μόλις 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και σε 19 ματς συνολικά. Τα τέσσερα από αυτά προήλθαν από τον Εμενίκε, ο οποίος αποκτήθηκε για βασική επιλογή, αλλά... Τα τρία ήταν στο Κύπελλο (2 με τον Αστέρα, ένα με τον Αχαρναϊκό κι άλλο ένα στα προκριματικά (στο 1-3 με την Παρτιζάν). Κανένα στο πρωτάθλημα κι ας μετράει ως τώρα δέκα συμμετοχές συνολικά.

Ο Τζούρτζεβιτς, έχοντας παίξει ένα ματς λιγότερο από τον Νιγηριανό (9 παρουσίες), έχει σκοράρει μόλις μία φορά, στο 1-1 του πρωταθλήματος με τον Αστέρα κι από τη βούλα του πέναλτι. Όσο για τον Μπεν, ξεκίνησε εντυπωσιακά με δύο γκολ στο Βελιγράδι (στο 1-3), αλλά από τότε σε άλλες 7 ευκαιρίες δεν βρήκε δίχτυα, μέχρι τον πρόσφατο τραυματισμό του (στο ματς με τον Ατρόμητο).

Εκείνος, λοιπόν, που ξεκίνησε τη σεζόν ως τελευταίος στη λίστα της επίθεσης, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ δικαιώθηκε για την υπομονή και το ρίσκο που πήρε το καλοκαίρι, ενώ δικαιώνει και τον Λεμονή, ο οποίος του έδωσε ξανά την ευκαιρία.

Ο 27χρονος φορ, βρέθηκε το καλοκαίρι στην εξώπορτα, αλλά αντί να την περάσει προτίμησε να την κλείσει ερμητικά. Ο ίδιος το ήξερε ότι ο Χάσι δεν τον βλέπει, θα μπορούσε... εύκολα να επιστρέψει στα παλιά λημέρια του Πανιωνίου, με ετήσιο δανεισμό έχοντας μπροστά του μια σεζόν Μουντιάλ, αλλά έμεινε κόντρα σε όλους και σε όλα.

"ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙΣ;.."

Μέχρι και συμπαίκτες του σε συζητήσεις εντός του Ρέντη τον είχαν ρωτήσει γιατί δεν κοιτάζει να πάει κάπου αλλού για να παίξει από τη στιγμή που ήταν κοινό μυστικό ότι ο Χάσι δεν τον υπολόγιζε. "Θα μείνω και θα παλέψω. Θα κάνω υπομονή και θα συνεχίσω να προσπαθώ. Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό", έλεγε από τότε ο Καρίμ.

Εκείνα τα λόγια που έκαναν κάποιους να πιστέψουν ότι αυτό το ρίσκο θα του φρενάρει την καριέρα κι ενδεχομένως του στοιχίσει την παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τελικά δικαίωσαν τον Ιρανό στράικερ.

Μέχρι να κουνήσει μαντήλι ο Χάσι, ο Ανσαριφάρντ είχε παίξει μόλις σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, στο 4-1 επί της Λάρισας, στο οποίο, μάλιστα, έκανε και σεφτέ στο σκοράρισμα. Έχοντας μείνει από τον πρώην προπονητή εκτός λίστας UEFA, δεν έπαιξε ούτε λεπτό με την ερυθρόλευκη για περίπου δύο μήνες (από τις 19 Αυγούστου έως τις 14 Οκτωβρίου), για να πάρει φανέλα βασικού κόντρα στον Πανιώνιο, έχοντας δέκα ημέρες νωρίτερα βάλει και δύο γκολ με την Εθνική του ομάδα.

Άλλα δύο πέτυχε (χωρίς να πανηγυρίσει...), κόντρα στους "κυανέρυθρους", για να φτάσει στα 3 γκολ στο πρωτάθλημα. Σε πέντε συμμετοχές, έστω κι αν στις δύο από αυτές μπήκε ως αλλαγή, με τελευταία την παρουσία του στη Λεωφόρο όπου σε διάστημα 20 λεπτών άγγιξε δύο φορές το γκολ της ισοφάρισης.

Την Κυριακή κόντρα στον Πλατανιά θα βρίσκεται ξανά στην ενδεκάδα. Κι επειδή το δικαιούται, αλλά κι επειδή ο -ασταθής- Εμενίκε ένιωσε πάλι ενοχλήσεις, ο Τζούρτζεβιτς δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί, ενώ και ο Μπεν προέρχεται από τραυματισμό.

Με λίγα λόγια, ο Καρίμ ακολούθησε τον δικό του δρόμο και μέχρι στιγμής δικαιώνεται για την επίμονη, την προσπάθεια και το ρίσκο που πήρε πριν από μερικούς μήνες. Απομένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια, τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK