Πώς και γιατί απολύθηκε τώρα ο Μαρμαρινός από τον Ολυμπιακό

Το timing της αποπομπής του Χρήστου Μαρματινού, απόφαση των Αγγελόπουλων να στηρίξουν αναφανδόν, όχι το δικό τους άνθρωπο αλλά, τον κόουτς Σφαιρόπουλο μέχρι εκεί που δεν πάει και το μήνυμα πως ουδείς στον Ολυμπιακό βρίσκεται στο απυρόβλητο.

Πώς και γιατί απολύθηκε τώρα ο Μαρμαρινός από τον Ολυμπιακό
Ολυμπιακός Σφαιρόπουλος Μαρμαρινός EUROKINISSI

Σε μία είδηση ακόμη και όταν αφορά την απόφαση για την απομάκρυνση (δηλαδή απόλυση) κάποιου πολλές φορές σημασία δεν έχει τόσο η είδηση αυτή καθεαυτή αλλά το πώς, το πότε και το γιατί. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την απόφαση για την αποχώρηση του Χρήστου Μαρμαρινού από το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού.

Κατ' αρχήν το ζητούμενο είναι το ποιος είναι ο Μαρμαρινός. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την παρουσία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου στον Ολυμπιακό, αφού μαζί τους ήταν (πλέον) ο πιο παλιός στην ομάδα στην οποία βρισκόταν από το 2004. Σχεδόν δηλαδή από τότε που ενεπλάκησαν με τους "ερυθρόλευκους" οι αφοί.

Οι καλά γνωρίζοντες τα των Πειραιωτών έχουν συνδέσει το όνομα του Μαρμαρινού ακόμη και προσωπικά με τους Αγγελόπουλους, με τους οποίους είχε "συνεργασία" και εκτός Ολυμπιακού, στους αγώνες μπάσκετ που έπαιζαν κυρίως παλαιότερα σε διάφορα γήπεδα με φίλους τους. Κοινώς ήταν ένας άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης Παναγιώτη και Γιώργου. Και το τέλος της συνεργασίας μετά από 14 χρόνια σημαίνει πάρα πολλά.

Κατά δεύτερο το timing. Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από απανωτές αναταραχές και ήττες, με το κλίμα πολύ "βαρύ" για όλους και κυρίως για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Το ότι διέρρευσε η απομάκρυνση του Μαρμαρινού με τον τρόπο που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ (παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο για όσους καταλαβαίνουν πίσω από τις γραμμές…) δείχνει επίσης πάρα πολλά.

Όσο για το τι ακριβώς συνέβη; Προς το παρόν υπάρχουν μόνο εικασίες ή έστω ενδείξεις και όχι ξεκάθαρες θέσεις, αφού κανείς εκ πρωταγωνιστών δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί με δηλώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν απομακρύνθηκε λόγω... διαφοράς φιλοσοφίας στο αγωνιστικό, αφού ο ρόλος του στην ομάδα είχε να κάνει περισσότερο με τη στατιστική ανάλυση των πεπραγμένων των παικτών και όχι με το να εκφέρει άποψη και γνώμη για το πώς θα παίζει. Λέγεται ότι κάτι σοβαρό συνέβη ανάμεσα στον ίδιο και τον Σφαιρόπουλο και το οποίο προκάλεσε τη μήνη του προπονητή του Ολυμπιακού και έκαμψε τις όποιες "αντιστάσεις" των αδερφών Αγγελόπουλων που επαναλαμβάνουμε διατηρούσαν χρόνια τώρα όχι μόνο επαγγελματική αλλά και φιλική σχέση με τον Μαρμαρινό.

Εν κατακλείδι. Η απομάκρυνση του Μαρμαρινού τη συγκεκριμένη στιγμή με τον συγκεκριμένο τρόπο είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα των αδερφών Αγγελόπουλων στήριξης του Σφαιρόπουλου, αλλά συνάμα και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση (ανάμεσα σε αυτούς και ο τεχνικός του Ολυμπιακού) πως κανείς και ποτέ δεν βρίσκεται στο... απυρόβλητο.

Ν.Ν

News 24/7

24MEDIA NETWORK